Ситуацията много напомня на първия класически триумвират. Там има три

...
Ситуацията много напомня на първия класически триумвират. Там има три
Коментари Харесай

Цитат на деня: Борисов, Цацаров и Пеевски са като Цезар, Крас и Помпей

" Ситуацията доста припомня на първия типичен триумвират. Там има три знакови фигури - Цезар - популистът, Крас - най-богатият, и Помпей - пълководецът. Говоря за Борисов, Цацаров и Пеевски, всеки може да ги намести самичък в тези три функции. Клиентелите на тези политици са синхронизирани да работят дружно за персоналния интерес на всеки от триумвирата " .

Това разяснява в ефира на БиАйТи съиздателят на " ДНевник " и " Капитал " Иво Прокопиев.

Той показва, че министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров и депутатът Делян Пеевски са в някаква форма на споразумение, политическите партии са завладени от " Модела Пеевски ", а офанзивата на комисията за конфискация (КОНПИ) е като от времето на Народния съд.

Прокопиев уточни, че обяснението на КОНПИ, че дейностите й не засягат медиите са несъстоятелни, защото удрят по бизнеса, който ги поддържа. Днес моделът на старите обичайни медии не устоя и те се нуждаят от поддръжката на издателите си, която може да пристигна от другия бизнес на издателите. Затова издателите на медии, които се пробват да поддържат самостоятелни медии, биват удряни и " Икономедиа е първа в листата, добави той.

Мисля, че има опит за затваряне на цялото медийно пространство и подчиняването му на политическия хайлайф. Група от няколко души желаят да запушат всичко останало от самостоятелните медии, добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР