Ситуацията към момента не е лоша, но има постепенно повишаване.

...
Ситуацията към момента не е лоша, но има постепенно повишаване.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев обори обвинения към щаба, че не смята както трябва НА ЖИВО

Ситуацията все още не е неприятна, само че има последователно повишение. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

"Често срещам опити да се каже, че нещо не изчисляваме както би трябвало и не сме наясно с индикаторите. Само желая да кажа, че всекидневно ние отчитаме 23 индикатори, мога да дам лист на всеки, който желае ", добави той.

"Ние сме на 25-то място по заболяемост и 8-мо място по смъртност. Ние към този момент сме задминати от една огромна група страни. Най-висока заболяемост има в Малта ", сподели доцент Кунчев.

"По отношение на Балканите обстановката е много забавна. След относително спокоен септември стартира вълна на увеличение на заболеваемостта. В Черна гора има голяма заболеваемост, тя е на второ място в света след Израел, следвана от Босна и Херцаговина и Северна Македония ", добави той.

"Продължават рестриктивните мерки за влизане на хора от Израел и Черна гора. Добавихме условие за ПСР тест и за идващи от Украйна ", посочи доцент Кунчев.

Припомняме, че постоянните брифинги се връщат от през днешния ден по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Поводът е усложнената обстановка към COVID-19.

Както БЛИЦ по-рано заяви, обстановката с ковид към 00:00 часа в първия ден от октомври остава доста напрегната. Това демонстрират данните в Националната осведомителна система, с които стартира изявлението си министърът на опазването на здравето проф.Костадин Ангелов.

, което е с 10 души повече от 30 септември 2020 година, когато те бяха 276. Така общият брой на българите, повалени от вируса към този момент е 20 833.

Освен това в ранните часове на последния септемврийски ден се разбра, че има .

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР