Ситуацията е ясна. Министърът на вътрешните работи на Австрия потвърди

...
Ситуацията е ясна. Министърът на вътрешните работи на Австрия потвърди
Коментари Харесай

Кънев: По пътя към Шенген трябва да имаме ясна стратегия за усилия и реформи

" Ситуацията е ясна. Министърът на вътрешните работи на Австрия удостовери позицията на страната си, че въпросът за участието на България и Румъния в Шенген няма да бъде обсъждано всъщност на настоящето съвещание. Заедно с известната позиция на Нидерландия това затваря въпроса за актуалното съвещание на Съвета в границите на тази година ". 

Това сподели пред БНР евродепутатът Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. 

И уточни, че за страната ни има добра вест - това, че заради позицията на Австрия няма да се преглежда най-сериозният от позиция на нашите ползи и сигурност въпрос - отделянето на България от Румъния. 

" В рамките на 2023 година и двата въпроса - участието на България и Румъния в Шенген и отделянето ни, ще бъдат непрекъснато в границите на договарянията на равнище държавни управления в Европейския съюз. България би трябвало да има ясно написана тактика и за дипломатически старания, и за вътрешни промени. За да може да бъде преодолян рискът от делене и да бъде реализиран триумф в превъзмогване на ветото на някои страни ". 

 

По думите му очакването  положителната вест да пристигна от Европейския парламент е нереалистично, тъй като става въпрос за работа на равнище държавни управления в Евросъюза и за доста тежка несвършена работа  на българското държавно управление в годините обратно. 

В предаването " 12+3 " Кънев  очерта запасите на други страни към България

" Техническата подготвеност за защита на външната граница не преодолява корупционния риск на външната граница - така наречен каналджийство.  Основната политическа спирачка е, че България има изцяло подобаващ облик на страна, която редовно не взема решение вътрешните си проблеми с върховенството на правото и с корупцията . Те ни вършат по-лошо и по-несправедливо общество. Шенген е механически и политически въпрос. Трябва да убедим сътрудниците от западноевропейските страни, че интеграцията на България е пътят към оптимално съдействие за решение на тези проблеми. Ние нямаме потребност да бъдем в изолираност, в някаква сива зона, а  да бъдем надълбоко интегрирани във всички структури на Европейски Съюз, в това число в Шенген и в еврозоната , да получаваме оптимално подпомагане да решаваме проблемите ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР