Ситуацията е трагична. Вече категорично сме надминали пика на втората

...
Ситуацията е трагична. Вече категорично сме надминали пика на втората
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Ситуацията е трагична, по-тежко е от втората вълна

Ситуацията е трагична. Вече изрично сме надминали пика на втората вълна от предходната пролет. Линейките обикалят по лечебните заведения, има и човек умрял в кола за спешна помощ.

Това описа в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Георги Миндов, ръководител на Дружеството на общопрактикуващите лекари в София. Той настоя за цялостен локдаун, тъй като други ограничения просто няма да сработят.

Ситуацията пред кабинетите ни сега е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, коронавирус заболели - цялостно комплициране на потоците, никакъв ред, разбъркване на заболели от всички възрастови групи. Кошмар е сега, изнемогваме, призна медикът. Той е безапелационен, че в София би трябвало да бъде въведен локдаун.

Не би трябвало да се вършат каквито и да е ограничения, а да бъде въведен цялостен локдаун, защото сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко би трябвало да спре, безапелационен е доктор Миндов. Той изясни, че в София легловата база е съвсем запълнена.

Обикалят коли за спешна помощ по лечебни заведения, има и човек умрял в кола за спешна помощ към този момент. Надминали сме изрично пика на втората вълна от предходната пролет.

Според доктор Миндов, би трябвало да се премине към цялостно затваряне на заведения, да се спря всевъзможен обществен живот, всичко.

В " Пирогов " сега няма свободни реанимационни кревати за интубиране. Ако сега сте коронавирус болен и се нуждаете от интубиране, би трябвало да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично, повтори медикът.

Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не би трябвало да даваме повече жертви, прикани доктор Миндов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР