„Ситуацията е такава, че от една страна туристите искат да

...
„Ситуацията е такава, че от една страна туристите искат да
Коментари Харесай

Туроператорите чакат 4 на сто от оборотите си като помощ от държавата

„ Ситуацията е такава, че от една страна туристите желаят да пътуват, питат за дестинации и желаят да са свободни, въпреки това заповедта, която ни не разрешава да организираме екскурзии у нас и в чужбина се удължи до края на април ", сподели в „ Преди всички " Емил Абазов, туроператор и част от Сдружение " Бъдеще за туризма ".

„ Има две стратегии, по които чакаме помощ от страната, аз страдание процедурите са доста тромави и за жалост за в този момент сме получили 1% от оборота за 2019 година, което значи, че една дребна организация или неголяма туристическа компания е взела от няколкостотин до няколко хиляди лв., което за цяла година е извънредно незадоволително.

Очакваме до 4 на 100 от оборотите да вземем, само че датите се просрочват непрестанно, по-късно не знаем какво ще се случи.

Но в случай че питате мен - ние избираме да работим. Аз съм в Естония, бях и в Дубай, и въпреки случаите на инфектирани хора да нарастват, мисля че туризмът не е този който популяризира заболяването ", разяснява още Абазов.
По думите му програмата 60/40 е помогнала за един интервал от време, само че към този момент половин година да дават 40-60 на 100 е нещо, което към този момент не можем да си позволим, към този момент се задъхваме по какъв начин да запазим личния състав си - това разясни Абазов.

„ Освен това не знаем по какъв начин ще се развият нещата отсега нататък - а изискванията с пътуванията се трансформират непрестанно. Хората чакат да осъществят пътуванията си, а хиляди клиенти чакат да си получат предплатените си пътувания, неосъществени поради пандемията. Затова тези 4% ще ги употребяваме предпочитано за това.

Аз бих желал в този момент да се разплатя с клиентите, преди да дойдат тези пари, само че това не ни се разрешава, а тези пари може и да не доближат. Но ние сме огромна компания и ще си възстановим парите на клиентите.

Ситуацията е тежка и неприятна и молим за малко самообладание, а молим към институциите тези средства да дойдат до март и процедурата за тяхното кандидатстване да започва. Но предходната процедура се забави ".

Абазов разясни, че биха могли да се облекчат изискванията за сектора, да вземем за пример в случай че страната заплаща тестванията на своите жители, или цената на PCR - тестванията се понижи, а на летищата да има лаборатории, както е в Естония. По думите му хората влизат в състояние на организациите и не желаят да им се връщат пари, а вземат ваучери в очакване пътуванията да се осъществят, въпреки и по друго време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР