Ситуацията е такава, че от една страна туристите искат да

...
Ситуацията е такава, че от една страна туристите искат да
Коментари Харесай

Туроператорите чакат 4 на сто от оборотите си като помощ от държавата

Ситуацията е такава, че от една страна туристите желаят да пътуват, питат за дестинации и желаят да са свободни, въпреки това заповедта, която ни не разрешава да организираме екскурзии у нас и в чужбина се удължи до края на април. Това сподели в „ Преди всички “ Емил Абазов, туроператор и част от Сдружение "Бъдеще за туризма ".

"Има две стратегии, по които чакаме помощ от страната, аз страдание процедурите са доста тромави и за жалост за в този момент сме получили 1% от оборота за 2019 година, което значи, че една дребна организация или неголяма туристическа компания е взела от няколкостотин до няколко хиляди лв., което за цяла година е извънредно незадоволително. Очакваме до 4 на 100 от оборотите да вземем, само че датите се просрочват непрестанно, по-късно не знаем какво ще се случи ", разяснява той.

По думите му програмата 60/40 е помогнала за един интервал от време, само че към този момент половин година да дават 40-60 на 100 е нещо, което към този момент не можем да си позволим, към този момент се задъхваме по какъв начин да запазим личния състав си.

"Освен това не знаем по какъв начин ще се развият нещата отсега нататък – а изискванията с пътуванията се трансформират непрестанно. Хората чакат да осъществят пътуванията си, а хиляди клиенти чакат да си получат предплатените си пътувания, неосъществени поради пандемията. Затова тези 4% ще ги употребяваме предпочитано за това ", сподели още Абазов.

"Аз бих желал в този момент да се разплатя с клиентите, преди да дойдат тези пари, само че това не ни се разрешава, а тези пари може и да не доближат. Но ние сме огромна компания и ще си възстановим парите на клиентите ", заключи обстановката той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР