Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва

...
Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва
Коментари Харесай

Политолог: Слави Трифонов ще е най-ухажваният за партньор в парламента

" Ситуацията е напълно друга. Говорим за обединения, които занапред би трябвало да се потвърдят на гласоподавателите. Когато обединяването се търси, с цел да се унищожи нещо, не е добре за страната. " Това разяснява във връзка идните парламентарни избори политологът доцент Татяна Буруджиева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

" Появява се една партия, която обира гнева на ръководството и подтиква хората да я поддържат. Но по-голямата част, които биха подкрепили " ИТН ", са хора, които не са дали своят вот в последните години. Затова с такава конвенционалност приказват проучванията, тъй като не се знае дали ще се активизират гласоподавателите ", уточни доцент Буруджиева.

По нейните думи в този момент не е времето за вътрешни кавги в Българска социалистическа партия, тъй като по този начин се унищожават твърдите ядра, които сигурно ще отидат да гласоподават.

" Ние май-забравихме, че Българска социалистическа партия има държавно управление в сянка, то беше направено септември. Когато имаш държавно управление в сянка, постоянно се стремиш да си огледален на противника си - да имаш отговор на проблемите. Да забележим дали ще има подобен отговор в листите ", означи политологът и добави, че политиците са част от ниската изборна интензивност.

" Ако единствената ти цел е да унищожиш съперника - това би трябвало да бъде на живот и гибел. Хората не престават да се чудят кого да изберат и нямат концепция на кого да се доверят ", добави тя.

Нейното мнение споделя и политологът Анастас Стефанов от " Тренд ", който пред Bulgaria ON AIR съобщи, че Слави Трифонов несъмнено е най-привлекателният обект за останалите партии в идните избори.

" Той ще е най-ухажваният сътрудник при връчването на мандатите ", счита Стефанов.

" Българска социалистическа партия по-скоро се консолидираше и се приготвяше да се яви на изборите, до момента в който когато е на власт, се проявят вътрешни разногласия ", добави той. По думите му " в политическата ни просвета живеем в непрестанно хронично търсене на опция ".

" Този, който е по-убедителен, печели вота. Ние търсим харизматична персона ", означи политологът и изрази мнение, че президентът Румен Радев е пореден в своя управленчески модел, само че не е споделил нищо ново и до предизборния ден ще припомня за себе си с такива изявления.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР