Ситуацията е нестандартна, търси се някаква формула за властта. По-важното

...
Ситуацията е нестандартна, търси се някаква формула за властта. По-важното
Коментари Харесай

Политолог: Искахме промяна, но промяната няма как да стане без ГЕРБ

Ситуацията е ексцентрична, търси се някаква формула за властта. По-важното е, че има законодателна стратегия, зад която са се застъпили първите две политически сили, въз основата на която се слагат целите на кабинета.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Атанас Радев.

Този парламент и кабинет ще бъдат по-нестандартни, тъй като водачите ще бъдат в Народното събрание и там ще се случва правенето на политика.

 
Бяга се от думата коалиция, само че всъщност това е тъкмо такова, единствено че липсва съдружното съглашение или може би е влезнало в законодателната стратегия.
В момента имаме отмятане от позицията на Политическа партия, което основава поле за спекулации - външен напън, съответни ползи, които да пазят и така нататък Съгласието на Политическа партия за ротация на министър-председателя меко казано не е отговорно политическо държание. И Политическа партия и ГЕРБ ще понесат вреди от това.

Ключовото във връзка с ротацията е неналичието на доверие. Когато се договарят политики би следвало партиите да имат ясно съглашение. Не разбирам по какъв начин ГЕРБ ще поддържат кабинет с министри на Политическа партия безусловно единствено с Мария Габриел. Предполагам, че ще има някакви специалисти от квотата на ГЕРБ.

Заявките на Борисов, че няма да излъчи претенденти за избрани обитаеми места на локалните избори, с цел да могат ПП-ДБ да завоюват, е по-скоро смешно, в сравнение с близо до действителността.

Докарахме се до обстановка, в която искахме смяна, само че смяната няма по какъв начин да стане без ГЕРБ.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР