Ситуацията е многопластова. Освен честно протестиращи граждани, има и политици,

...
Ситуацията е многопластова. Освен честно протестиращи граждани, има и политици,
Коментари Харесай

Плевнелиев счита, че Радев не спазва Конституцията

„ Ситуацията е многопластова. Освен почтено протестиращи жители, има и политици, които имат интерес да не се проведат постоянни избори след няколко месеца, тъй като мъчно ще влязат в Народното събрание. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем обратно във времето, това са хора, които припознаха държавното управление на Орешарски. Трябва да се отчетат и ползите на няколко олигарси, които желаят да всеят безпорядък “.
Това сподели пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.
Според него „ огромният проблем е чувството у хората за неправда, само че и неналичието на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на Републиката и преследва единствено властовите си упоритости “.
В предаването „ Неделя 150 “ Плевнелиев очерта един неприятен и един рационален вид за България. „ Лошият вид е при преплитането на ползи и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, митингът ще се насочи към основния прокурор. Румен Радев ще сформира марионетно държавно управление, ще подреден един нов „ Костинброд “. ГЕРБ, даже да остане първа политическа мощ, ще е доста отслабена. Парламентът ще е накълцан и ще има едва болшинство, смята Плевнелиев.
Според него рационалният вид е президентът да стартира да работи като президент на всички българи – да предложения протестиращите, профсъюзите, публичните фактори да търсят дружно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се приготвят за избори и ще съумеят да изчистят всички подмолни ползи, ще дадат път на младите. Трябва да се сътвори публичен съвет към президентската институция и към Министерския съвет “.


Росен Плевнелиев е безапелационен, че „ решение има, смяната е допустима – протестиращите трябват да са по-конкретни в настояванията си, а настояванията да са работещи. Някои играчи ще се възползват от изключителната обстановка и обстановката на безпорядък “.
По думите на Плевнелиев президентът Румен Радев не съблюдава Конституцията – „ няма право да желае оставката на премиера и на основния прокурор, такова право имат надлежно Народното събрание и Висшият правосъден съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР