Ситуацията е изключително сериозна, но не бива да се истеризира.

...
Ситуацията е изключително сериозна, но не бива да се истеризира.
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Не е необходимо да се развява плашилото на войната, не бива да се истеризира

" Ситуацията е извънредно сериозна, само че не трябва да се истеризира. Мирът към момента има късмет. В момента следим най-високата точка на напрежение сред Русия и Съединени американски щати, НАТО, Украйна. Наблюдаваме и непрекъсната ескалация на това напрежението... Такава рецесия не е имало от времето на анексирането на Крим ".

Това разяснява пред БНР Ангел Найденов, някогашен министър на защитата.

Според него в разсъдъка на политици, дипломати и военни фактът, че не престават договарянията, подсказва, че са отворени всички информационни канали.

" Може да обърнем внимание на изводите и оценките, направени по време на съвещанието на Съвета по сигурност. От основно значение е изречението, че България е предан съдружник на НАТО и единството е най-силният отговор, и изводът, че няма непосредствена военна опасност. Следователно не е належащо да се развява плашилото на войната ".

По думите на Найденов е най-добре да не се постанова и да не се стига до разполагане на сухопътни войски на българска територия. В предаването " 12+3 " той добави:

" Министерството на защитата има визии към непостоянно наличие или предислоциране на сухопътни съставни елементи, а като присъединяване в взаимни учения с формирования на българската войска ".

За него един от детайлите на националната ни позиция би трябвало да бъде продължение на договарянията и дипломатическите старания за спокойно решение; деескалация на напрежението по границите на Русия с Украйна, само че не само; ограничения за недопускане на отрицателно влияние върху стопанската система на страната и ограничения за повишение на отбранителните ни качества и потенциала на въоръжените ни сили.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР