Ситуацията е доста заплетена. Дали ще бъде отстранен, ще решат

...
Ситуацията е доста заплетена. Дали ще бъде отстранен, ще решат
Коментари Харесай

Крум Зарков разкри какво предстои по процедурата за отстраняване на Иван Гешев

Ситуацията е много заплетена. Дали ще бъде отхвърлен, ще решат правосъдните кадровици. В понеделник ще свикам Пленума на Висш съдебен съвет по допустимостта на второто искане за премахване на основния прокурор. Аз съблюдавам прецизно законите и се съобразяваме със периодите.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 342
Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо, който разяснява днешния Пленум на Висш съдебен съвет.  

" Не бих приказвал за вяра за освобождението на основния прокурор. Вижда се, че преди няколко седмици съвсем не можеше да се дискутира тази тематика. Сега има някакъв късмет истината да излезе да нескрито. Аз като министър желая тъкмо това. Не да гледаме следващия скандал и водевил, а най-сетне да има правдивост. нападна в Конституционен съд новите промени в Наказателно-процесуален кодекс, само че това не значи, че тази обстановка ще се отрази на хода на събитията. Това е моето мнение. Според мен никой няма да завоюва, в случай че има закъснение и отсрочване на тази процедура, в това число и. Това, че се нападна един закон, не стопира неговото осъществяване. Не можем повече да замитаме истината под килима. Съдебната система беше запушена и затлачена. В момента се случва един непосилен завършек на тази система, която беше превзела правосъдната система, само че по-добре непосилен край, в сравнение с тъга до безкрайност ", безапелационен бе Зарков. 

" Няма нищо противоконституционно в механизма а следствие на основния прокурор. Тези промени ще бъдат обнародвани на следващия ден в " Държавен вестник ". При това състояние те ще влязат в действие от идващия вторник. Ако бъде отхвърлен, би трябвало да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор и да се отвори нова процедура за избор на основен прокурор. Според мен този Висш съдебен съвет не би трябвало да се занимава с избора на нов основен прокурор, тъй като е с изминал мандат и непопълнен състав. Сегашното Народно събрание даде обещание, че в границите на три месеца ще избере нов състав на Висш съдебен съвет, който съгласно мен би трябвало да избере нов основен прокурор ", изрази мнението си служебният правосъден министър. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР