Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста

...
Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста
Коментари Харесай

Асен Василев: Заставам зад думите си от записа

„ Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са много разнообразни. За да тръгне страната и да има държавно управление, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият ресурс всички би трябвало да го чуят, с цел да видят, че няма коалиция, няма сделки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, с цел да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

„ Отрязани са избрани елементи от мои изявления – като това за съгласуването на службите или че би трябвало да се създадат промени в държавната администрация. Абсолютно стоя зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на гласоподавателите ”, сподели Василев.

Той уточни, че учен Николай Денков е оторизиран да води тези договаряния, дружно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„ Властта за нас не е самоцел. Властта е, с цел да могат да се свършат потребни неща за страната – Еврозоната, Шенген, разчистване на правосъдната система ”, сподели Василев.

От записите, съгласно него, не излиза нещо, което не се е знаело от гласоподавателите, или от ГЕРБ.

„ Цялата мелодрама, която се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой ”, сподели Василев.

„ Ако отстъпките са, с цел да се отмразят някакви договаряния, такива не би трябвало да има. Ако са, с цел да се направи нещо потребно за страната и те не пристъпват това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели, това е в ръцете на учен Денков да приказва ”, сподели Василев.

Запитан дали би трябвало да се промени ротацията и Мария Габриел да е министър председател в първите 9 месеца, Василев сподели, че персоналното му мнение е, че не би трябвало.

„ Ако отстъпките са, с цел да се отмразят някакви договаряния, такива не би трябвало да има. Ако са, с цел да се направи нещо потребно за страната и те не пристъпват това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели, това е в ръцете на учен Денков да приказва ”, сподели Василев.

Той сподели, че в тази ситуация Радостин Василев, който популяризира записите, не е забавен. „ Очаквах да има офанзива против това държавно управление, против опита за съставянето му. Има доста мощни ползи то да не стане ”, сподели Василев.

" Очаквах да има офанзива против опита за сформиране на държавно управление с ГЕРБ-СДС, тъй като има доста мощни ползи, които желаят то да не се състои. Това са ползите, които ни докараха до това да сме най-бедната страна в Европа и да не сме пълновръстен член на Европейски Съюз. Намерили са член, излязъл е запис посредством него, другояче щеше да е през някоя от жълтите медии. В България службите се занимават с интриги, не със отбрана ", разяснява той.

" Представете си компютрите на едно министерство да се употребяват като плацдарм за хакерски офанзиви и навлизане от Русия към партньорските служби. Как с тези служби се влиза в Шенген? Те не могат да заловен финансово разузнаване, милиони, изтеглени на каса. " Наши хора " значи хора, на които имаме доверие и те са утвърдени от партньорските служби, които е належащо изискване, записано в закона. Никой не е одобрявал нищо, става дума за координиране от сътрудниците ни от съюзите, в които участваме. Важните решения се вземат от нас и се съветват. България взема сама решения за себе си, само че водим групова политика ", безапелационен бе Василев.

Той удостовери, че Политическа партия желаят да сменят състава на всички служби в страната, както е направил президентът посредством служебното държавно управление. " Има надълбоко навлизане на съветски ползи в нашата система за сигурност. В момента се организира политика на отдалечаване на България от Европейски Съюз и от НАТО. Имали сме диалози, че би трябвало да се промени закона за държавните чиновници и част от шефовете на дирекции да се сменят с политическия кабинет, освен PR-ите. Когато някой се пробва да заобиколи закона с подправен болничен, за не си получи разпореждането по легален ред. Пералнята е правосъдната система, в случай че не се почисти тя, няма да се почисти страната ", акцентира още Василев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР