Ситуацията е безпрецедентна. Тя започна с безпрецедентното писмо на Борислав

...
Ситуацията е безпрецедентна. Тя започна с безпрецедентното писмо на Борислав
Коментари Харесай

Валерия Велева: освобождаването на Иван Гешев не значи съдебна реформа

" Ситуацията е невиждана. Тя стартира с невижданото писмо на Борислав Сарафов, критикувайки по всички линии началника си и индивидът, с който той непрестанно беше дружно ". Това съобщи журналистката Валерия Велева.

" Интересното е, че в първите три дни след атентата Борислав Сарафов беше ехото на Иван Гешев и всички неща във връзка с това, че е атентат, страховит гърмеж, ужасяващ, който е за да убие основния прокурор, постоянно чувахме името на Борислав Сарафов. След това какво се случи - в това намерено писмо той първи засяга тежкото нарушаване, с което през днешния ден и магистратите от Висшия правосъден съвет (ВСС) желаят оставката, а точно наличието на митичния израелски специалист, който е доведен по разпореждане на Иван Гешев на мястото на гърмежа и е позволен на мястото ", сподели тя в изявление за " БТВ Новините ".

" Оттук нататък не можем да кажем какво ще се случи. Но освобождението на Иван Гешев не значи правосъдна промяна. За нея занапред ще би трябвало болшинство, тъй като тя с цел да се извърши по този начин както е препоръчана би трябвало да има конституционна смяна, а за нея би трябвало парламентарно болшинство. Евентуалното освобождение на Гешев може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца. Не си мислете, че доста елементарно може да бъде освободен. Във Висш съдебен съвет би трябвало да бъдат извикани и двете страни. Гешев би трябвало да бъде изслушан. Магистратите, написали писмото, би трябвало да потвърдят всички претекстове ", съобщи още Велева 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР