Ситуационният център към МВнР се е чул отново с моряците

...
Ситуационният център към МВнР се е чул отново с моряците
Коментари Харесай

БГ моряците са добре: МВнР

Ситуационният център към Министерство на външните работи се е чул още веднъж с моряците от кораба Царевна, който е блокиран на пристанището в Мариупол, оповестиха от ведомството. Членовете на екипажа са добре, няма смяна в обстановката, те не са похитени, твърдят оттова.

Властите у нас отхвърлиха изказванията на Министерство на вътрешните работи на Донецката национална република, съгласно която българският кораб е под контрола на украинските ултранационалисти от батальона Азов.

Специализираният морски уебсайт Maritime.bg разгласява телефонен запис, в който капитанът и моряци от Царевна удостоверяват информацията, че няма непознати лица на кораба, не са обект на военни дейности и разполагат със ресурси от храна и вода. Разговорът е извършен в понеделник преди обед, като екипажът е бил потърсен от мениджъра на съда Даниел Стефанов.

 

Той им заяви, че диалогът ще бъде записан, с цел да се разсеят плъзналите подозрения, че на борда са се качили украински националисти. Моряците настояват, че екипажът не е бил заплашван, край тях няма лица от която и да е от враждуващите страни, здрави са, а бойните дейности се водят на разстояние от тях.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР