Системно български медии превеждат интервюта с хора от РС Македония.

...
Системно български медии превеждат интервюта с хора от РС Македония.
Коментари Харесай

Да спрат антибългарските позиции по казуса със С. Македония, иска ВМРО

Системно български медии " превеждат " изявленията с хора от районен съд Македония. Това не е редно . Такова послание към ръководителя на Съвета за електронни медии Бетина Жотева, изпратиха посредством публично писмо народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Мария Цветкова, която е и зам.-председател на Комисията по просвета и медии и Красимир Богданов - зам.-председател на Комисията по външна политика в Народно събрание. В него те цитират и съответни образци за излъчвания в народен ефир, които популяризират антибългарски позиции и агитация по настоящия проблем с ветото, което България наложи на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

Според тях систематичното налагане на сходни тези от български медии е засегнатост за българите в Република Северна Македония , които десетилетия наред са репресирани за това, че отстояват българската си еднаквост и не са се пречупили, макар жестоките опити за налагане на непозната етническа и национална идентичност. Чрез сходни изказвания се осквернява паметта на стотиците хиляди български герои починали за Освобождението на Македония и националното обединяване на България. Опетнява се паметта на македонските българи, изтезавани и убивани поради българското си съзнание в лагерите на гибелта в Титова Югославия.
 Заев още веднъж разгласи - няма да се предаваме, ние сме македонци, говорещи македонски език
Заев още веднъж разгласи - няма да се предаваме, ние сме македонци, говорещи македонски език

Ще чака да минат изборите в България, а българското му изявление било за българите

Присвояването на исторически персони и откритото и преднамерено деформиране на историческата истина за нас са непростими . А още по-непонятно и неясно е налагането на сходни правила в българския ефир. Цветкова и Богданов приканват Съвет за електронни медии да направи нужното тези практики да бъдат прекъснати, като акцентират, че това не е опит за политически напън от страна на депутатите или Вътрешна македонска революционна организация, както и метод за интервенция в публицистичната политика на медиите. Това е кардинална позиция, основана на формалната държавна, както и на потвърдени от научните среди констатации, безапелационни са те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР