Системният интегратор фокусира дейността си в смарт проектитеОбособявaнето на различните

...
Системният интегратор фокусира дейността си в смарт проектитеОбособявaнето на различните
Коментари Харесай

Телелинк обособи 10 компании, ще придобива още

Системният интегратор концентрира активността си в смарт плановете

Обособявaнето на другите посоки в една бизнес-организация е нещо всекидневно за разрастващите се компании по целия свят, уточни Любомир Минчев, CEO на Телелинк

Интелигентните решения за „ умни ” градове и „ смарт ” общества ще играят централна роля в активността на реструктурираната организация Телелинк, която тази седмица анонсира новата си корпоративна еднаквост.

„ Дигиталната промяна се случва на всички места по света и ние също би трябвало да прoменим себе си ”, съобщи Любомир Минчев, съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията.

Реструктурирането се показва в отделяне на 10 обособени компании под общата „ шапка ” Телелинк. Всяка от тях ще има друг фокус. „ Целта ни е да фокусираме хората, които работят по другите посоки. Те ще продължат да работят в тясно съдействие между тях ”, изясни Минчев.

По неговите думи, сходно обособявaне на другите посоки в една бизнес-организация е нещо всекидневно за разрастващите се компании по целия свят. Той даде за образец софтуерния колос Гугъл – в границите на компанията-майка Alphabet има 1300 обособени компании с разнообразни действия.

„ Ще продължим да придобиваме нови компании ”, съобщи още Минчев във връзка реструктурирането. Наскоро Телелинк купи румънска компания, профилирана в разрaботката на „ интелигентни ” решения в региона на обществения превоз. Това ще е едно от огромните посоки в работата на дивизията, отдадена на „ смарт-градове ”.

В момента компанията се готви за реализацията на два знакови плана тъкмо в тази сфера. Единият е построяването на умна система за градски превоз в Стара Загора. Договорът е към този момент подписан и планува билетна система, видеонаблюдение на кръстовищата и електронни табла по спирките. Този план би трябвало да бъде приключен в границите на 30 месеца.
още по тематиката
Вторият план, за който Телелинк се готви, е система за образован градски превоз в столицата, за който се чака да бъде разгласен конкурс скоро. За подготовката на своето предложение Телелинк към този момент е образувала консорциум взаимно с градската администрация на южнокорейската столица Сеул и две софтуерни компании – Microsoft и LG.

Сигурността е друго главно направление в работата на реструктурираната компания. Отделни посоки ще бъдат съсредоточени и в дейностите, свързани с е-администрация, околна среда, електронно опазване на здравето, електронно образование.

Около 50% от бизнеса на Телелинк сега идва от чужбина, разкриха мениджърите на компанията. Тя ще се стреми към разширение на активността си на европейските и интернационалните пазари. Очаква се принос за това да има точно реализацията на сполучливи, знакови планове като този в Стара Загора.

Образователната активност ще е на фокус: в тази посока реструктурираната компания се готви да вложи доста старания и запаси. Telelink Labs е „ извор ” на някои от най-успешните експерти в структурата на компанията. „ Създадваме благоприятни условия за надарените хора да израстват ”, зяви Минчев и уточни, че някои от стажантите по тази стратегия през днешния ден са мениджъри във компанията и управляват екипи от по над 100 души.

Компанията към този момент има одобрени взаимоотношения с учебни заведения и университети. Особено интензивна е работата със междинни профилирани учебни заведения. „ Провеждаме занимания от типа СИП, ЗИП, вършим дипломантски стратегии, организираме и мотивационни лекции ”, показа Иван Житянов, изпълнителен шеф на Telelink Business Services.

„ Имаме и стажантски стратегии. Една огромна част, към 30% от приключилите възпитаници стартират да работят на половин работен ден при нас – незабавно след завършването на учебно заведение ”, добави той.

Работата с висшите учебни заведения обгръща 3-4 университета. От компанията се надяват да провеждат серия майсторски класове по избрани софтуерни тематики. Една от тях ще е киберсигурността. Друга вероятно ще се концентрира върху мрежите и връзките от пето потомство.

„ Ние не сътворяваме някакви суперпродукти ”, прям бе Минчев по отношение на смяната. „ Нашата цел е друга: всички нови технологии, които стават налични, да ги дадем бързо и дейно в ръцете на нашите клиенти – по този начин им даваме опция те самите да основават забележителни артикули и услуги в секторите, в които работят ”, заключи той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР