Системните недостатъци в енергийния сектор на Европа са причина за

...
Системните недостатъци в енергийния сектор на Европа са причина за
Коментари Харесай

Путин: Скокът на цената на газа в Европа е резултат от системните й грешки

Системните дефекти в енергийния бранш на Европа са причина за актуалната рецесия и сътрудниците на Русия не би трябвало да се пробват да я упрекват за дефицита на газ, сподели съветският президент Владимир Путин.

" Скокът в цените на газа в Европа е резултат от недостига на електрическа енергия, а не противоположното. И не би трябвало да се вършат опити да се упреква някой различен за това, както някои от нашите сътрудници се пробват да създадат ", сподели Путин в изявлението си на пленарната сесия на форума " Руска енергийна седмица " в Москва през днешния ден.

Според съветския президент някои по този начин наречени „ специалисти “ вместо да вършат спокоен, професионален разбор на обстановката на европейския енергиен пазар, излизат с „ празни политически лозунги “. Путин напомни, че след студената зима предходната година доста страни не са съумели да запълнят запасите си от газ преди новия отоплителен сезон, като това е спомогнало за скока на цените.

" Понякога човек слуша какво се приказва по тази тематика и се изненадва. Това е просто необикновено. Сякаш не виждат числата, не виждат действителността, а просто прикриват личните си неточности ", посочи той.
 Руски газ потече към Китай по газопровода Силата на Сибир (ВИДЕО) Руски газ потече към Китай по газопровода " Силата на Сибир " (ВИДЕО)
Президентите на Русия Владимир Путин и на Китай Си Дзинпин реализираха тази заран телемост, с който дадоха начало на доставката на рус...

Путин отхвърли също изказванията, че съветските производители са заинтригувани от завишаване на цените на газа, като съобщи, че хората, които настояват сходни неща, просто не знаят какво приказват.

" В последна сметка високата цена може да докара до негативни последствия за всички, в това число за производителите. Както нашите производители, по този начин и присъстващите в залата схващат това чудесно ", сподели той.

Путин акцентира, че Москва е доставяла газ в Европа даже в най-мрачните дни на Студената война, и означи, че продажбите на сила в Русия и в чужбина ще доближат нов връх до края на годината.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР