Системите за противовъздушна отбрана NASAMS и Aspide вече са пристигнали

...
Системите за противовъздушна отбрана NASAMS и Aspide вече са пристигнали
Коментари Харесай

Украйна получи зенитни системи NASAMS и Aspide

Системите за противовъздушна защита NASAMS и Aspide към този момент са пристигнали в Украйна. Това заяви в Twitter министърът на защитата на страната Олексий Резников, който благодари на западните сътрудници за предоставеното оръжие, съобщи " Униан ".

" Тези оръжия доста ще укрепят украинската войска и ще създадат нашето небе по-безопасно. Ще продължим да смъкваме противников цели, които ни нападат. Благодаря на нашите сътрудници: Норвегия, Испания и Съединените щати ", написа той.

След резултатите от срещата Рамщайн-5 на 8 септември министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че е реализиран прогрес в региона на противовъздушната и противоракетната защита. Според него е взето кардинално решение за даване на Украйна на системи NASAMS.

През септември Пентагонът разгласи, че Съединените щати възнамеряват да дават на Украйна две зенитно-ракетни системи NASAMS през идващите два месеца, които ще обезпечат спомагателна противовъздушна отбрана на страната ни.

На 2 ноември украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че огромен пакет военна помощ от Испания се изпраща на Украйна, който се състои от системи за противовъздушна защита Hawk, батарея на зенитно-ракетна система Aspide и други оръжия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР