Системите за производство на суровини и хранителни продукти е необходимо

...
Системите за производство на суровини и хранителни продукти е необходимо
Коментари Харесай

Порожанов представи приоритетите на председателството ни в земеделието

„ Системите за произвеждане на първични материали и хранителни артикули е належащо да бъдат приспособени към новите екологични провокации и публични упования. Те включват поощряване на по-здравословни способи на хранене и понижаване на питателните боклуци, поощряване на кръговия модел на стопанска система, обезпечаване на действителна връзка сред потребителя и производителя и правдивост в разпределението на опасности и изгоди по цялата агрохранителна верига “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на интерпарламентарното съвещание в Брюксел на Комисията по земеделие и развиване на селските региони на Екологичен потенциал с отрасловите аграрни комисии в националните парламенти.

Министър Порожанов показа главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранша на земеделието и дебата по отношение на бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 година Той посочи, че идната промяна е от значително значение освен за европейските аграрни стопани, само че и за всички жители на Европейски Съюз. ОСП е потвърдила във времето високата си добавена стойност и социална значителност.

Порожанов напомни, че Българското председателство организира серия от фокусирани диспути в границите на съвещанията на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, извършени през месеците януари и февруари 2018 година Кулминацията на полемиките бе приемането на Заключения на Председателството на 19 март, които бяха подкрепени от болшинството страни членки. Заключенията имат за цел да подкрепят и насочат Европейска комисия при правенето на пакета от законодателни оферти за бъдещата ОСП, който се чака да бъде показан в края на месец май или началото на юни.

„ Бих желал да подчертая значимостта на ефикасното политическо съдействие с Европейския парламент и националните парламенти по тази предпочитана за всички нас тематика “, сподели още министър Порожанов. Участие в съвещанието взеха и депутатите Ирена Димова от ГЕРБ и Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР