Системите с изкуствен интелект ще бъдат достатъчно мощни, за да

...
Системите с изкуствен интелект ще бъдат достатъчно мощни, за да
Коментари Харесай

Експерт по Дарик: Изкуственият интелект може да убие много хора, но човек ще му натисне копчето

Системите с изкуствен интелект ще бъдат задоволително мощни, с цел да " убият доста хора " в рамките единствено на две години, предизвести Мат Клифърд - консултант на английския министър председател Риши Сунак по въпросите на изкуствения разсъдък, представен от вестник „ Таймс “.

Мат Клифърд, който оказва помощ на премиера да сътвори държавна работна група по въпросите на изкуствения разсъдък, съобщи по TalkTV, че политиците би трябвало да бъдат готови за закани, вариращи от хакерски атаки до основаване на биологични оръжия, в случай че човечеството не откри метод да управлява технологиите.

" Ако ние, хората, не се издигнем на някаква по-висока морална низина, рискуваме да се избием между тях. Това е терзанието, което трабва да имаме. Потенциалътна този инструмент да разбърка обществото е голям, само че това ще бъде направено под ръководството на хората. Може ли то да придобие лично съзнание, което да ни измести...това е доста огромен проблем ", съобщи Димитров.

" Припципът,по който работи ChatGPT,е, че той бърка. Бърка, тъй като в самата си основа, той е построен по метод, по който ние самите сме построени като мислещи машини. Начина по който нашите нервонни мрежи работят, по този начин работи и той – с цифрови невронни мрежи. Отнема обаче един цялостен човешки живот, с цел да обучиш нагледно казано един човек. На базата на метода, по който еобучен ChatGPT, придобива някаква визия за светаи когато нещо е подготвено върху всички книги,написани в миналото,и му зададете въпрос без задоволително подтекст, може да ревизира тази информация в някой от учебниците по физика или от разказ по научна фантастика и да вземе информация от там ", изясни Димитиров.

" Давайки му подтекст, го насочваме в коя част от невронната си мрежа да търси отговора. Когато разберем, че това работи по този метод, това може да бъде извънредно всесилен инструмент ", добави той.

Естествената реакция, когато видиш нещо непознато, естрах. Сегашната ситуацияе съществено друга от всяка друга софтуерна гражданска война преди този момент обаче. Изкуственият разсъдък има когнитивна дарба,която е равностойна или превъзхождаща индивида. И това е технология на 7 месеца ", съобщи специалистът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР