Системата за военна логистика на САЩ, предназначена за прехвърляне на

...
Системата за военна логистика на САЩ, предназначена за прехвърляне на
Коментари Харесай

Системата за военна логистика на САЩ не е готова за потенциален конфликт с Русия и Китай

Системата за военна логистика на Съединени американски щати, предопределена за прекачване на персоналния състав и военната техника, а също за логистична поддръжка на тези подразделения, в забележителна степен е остаряла и не е готова за военни спорове с евентуални съперници като Русия и Китай.

Това оповестява The Washington Free Beacon, базирайки се на експертен отчет на Пентагона, съобщи ТАСС.

Задачата на документа е да направи оценка на следствията върху съществуващите логистични системи на Министерството на защитата на Съединени американски щати и зараждащите закани, изключително заканите на високо равнище от страни като Русия и Китай.

Специалистите на Пентагона установяват, че от края на Студената война Съединени американски щати не са се изправяли пред съперници, които могат да нанесат пагубни провали върху логистичната система, а също по този начин при разгръщането на персоналния състав и военната техника. Като резултат логистиката е подценявана и страда от липса на финансиране спрямо други предпочитани сфери на военното министерство. В същото време способността на стратегическите противници да заплашват логистичната система се усилва, допълват специалистите.

Предупреждава се, че без резистентност и дарба за попречване на удари върху логистичната система, способността на Съединени американски щати за въздържане ще бъде понижена, а опцията на американските военни да работят на световно равнище ще бъде сложена под риск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР