Системата за видеоповторения (VAR) е допуснала грешки, които са повлияли

...
Системата за видеоповторения (VAR) е допуснала грешки, които са повлияли
Коментари Харесай

Грешка в системата: как VAR предизвика вълнения във Висшата лига

Системата за видеоповторения (VAR) е позволила неточности, които са повлияли върху крайния резултат на два мача от Висшата лига. Това умозаключение направи Бордът на футболните съдии (PGMOL) след срещите от шестия кръг в британското състезание.

Мачовете от съботната стратегия " Челси " - " Уест Хем " (2:1) и " Нюкасъл " - " Кристъл палас " (0:0) провокираха огромно неспокойствие, като и в двата имаше анулирани голове. PGMOL заключи, че и на двата дуела попадения са анулирани неверно.

Според BBC сега Висшата лига прави инспекция, след което ще оцени и представянето на съдиите.

Много трагичен беше дуелът сред " Челси " и " Уест Хем ", в който " чуковете " означиха изравнителен гол в последните минути. Системата за видеоповторения обаче анулира попадението на Максуел Корне, защото видя контакт сред Джаред Боуен и вратаря на " Челси " Едуар Менди.

" Направо съм шокиран от VAR, който изпрати съдията на терен да гледа обстановката. Беше неуместно и смешно решение, няма метод това да бъде нарушаване и то не беше ", сподели ядосано мениджърът на " Уест Хем " Дейвид Мойс след срещата.



В дуела на " Нюкасъл " и " Палас " попадение на " свраките " падна след автогол на Тайрик Мичъл от противника. Той обаче беше анулиран, защото съдиите видяха нарушаване против вратаря на " Кристъл палас " в обстановката.

Рекордьорът по голове в британския футбол Алън Шиърър упрекна съдиите в неверни преценки, като рецензиите му бяха ориентирани точно към съдиите, ангажирани с видеоповторенията.

" Когато имаш умел арбитър, който е на VAR, и по-неопитен подобен на терена би трябвало да имаш това поради. Но мога да кажа, че в мача на " Нюкасъл " имаше срамно и шокиращо решение. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР