Системата за видеоповторение в полза на съдиите (ВАР) няма да

...
Системата за видеоповторение в полза на съдиите (ВАР) няма да
Коментари Харесай

Без ВАР в Шампионската лига - никой не знаел как точно работи

Системата за видеоповторение в интерес на съдиите (ВАР) няма да бъде употребена в мачовете от Шампионската лига през идващия сезон, заяви пред публицистите президентът на УЕФА Александър Чеферин.

" Знам, че ще има съвещание на Международния ръб по разпоредбите на играта (ИФАБ). И не мисля, че те ще предпишат да използваме системата за видеоповторения в Шампионската лига. Със сигурност тази система няма да бъде употребена от нас през идващия сезон”, сподели Чеферин.

UEFA president Aleksander eferin has announced that Video Assistant Referee will not be used in next season's Champions League because there is 'a lot of confusion around it' and 'nobody knows how it exactly works' pic.twitter.com/f4ZL31z8Xv
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 26, 2018
" Аз кардинално не съм срещу въпросната система, само че преди всичко би трябвало да проведем разяснителна акция на всички по какъв начин работи тя и преди всичко на последователите на футБола. Отлична опция е да се направи тази разяснителна акция по време на Световното състезание в Русия това лято. Системата може да стане един добър план, само че не трябва да се бърза”, добави словенският водач на европейския футбол.

През 2016-а година ИФАБ утвърди краткотрайното тестване на системата благодарение на арбитри, които стоят на маса до терена. Тя беше въведена като пилотен план в някои шампионати, които не са измежду водещите - да вземем за пример италианската Серия Б. След това беше тествана по време на Световното клубно състезание и на шампионата за Купата на конфедерациите.

Някои от водещите лиги в Европа пък сезон по-късно също взеха решение да опитат този метод за решение на противоречиви обстановки. Сериозни проблеми сега има в немската Бундеслига при потреблението на тази система.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР