Системата за видеоасистент съдии (ВАР) трябва да бъде опростена, каза

...
Системата за видеоасистент съдии (ВАР) трябва да бъде опростена, каза
Коментари Харесай

Почетино с култов коментар за ВАР, Пеп иска промяна

Системата за видеоасистент съдии (ВАР) би трябвало да бъде опростена, сподели мениджърът на Челси Маурисио Почетино, присъединявайки се към рецензиите към системата след поредност от спорни решения.

Дискусиите към ВАР на Острова се разгорещиха след неправилно анулиран гол на Ливърпул при загубата с 1:2 от Тотнъм преди седмица, като след мача от съдийската комисия признаха, че решението е вследствие на " груба човешка неточност ".

" Вярвам на ВАР. Вярвам на колата, само че не и на водача, който я ръководи. Това е казусът “, сподели Почетино пред кореспонденти преди гостуването на Бърнли.

" Бях доста сериозен през цялото време, преди доста години. Мисля, че е положително решение да използваме технологията дали топката е минала голлинията и при противоречиви обстановки за засада ", добави той.

Аржентинецът сподели, че схваща, когато съдиите вършат неточности, само че е мъчно да бъде съпричастен, когато технологията прави неточности.

" За мен става дума за опростяване на обстановката. Най-важното е да се върнем към даването на повече власт на рефера. Мисля, че една крачка обратно може да направи нещата по-лесни и по-ясни “, добави Почетино.

Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че се надява нещата да се трансформират след абсурда от предишния уикенд.

Испанецът приказва преди гостуването на своя тим на Арсенал и сподели, че чиновниците и реферите на ВАР би трябвало да бъдат по-скромни и да не търсят " Оскар ", като застават под светлините на прожекторите в мачовете.

" Това е неточност, приемете я. Винаги е мъчно, когато има човешки неточности. Но машините би трябвало да ги заобикалят. Причината за използването на ВАР е да избегнем тъкмо такива неточности. Надяваме се, че ще бъде по-добре в бъдеще ", сподели Гуардиола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР