Системата за видеоарбитраж (ВАР) трябва да бъде използвана в ограничена

...
Системата за видеоарбитраж (ВАР) трябва да бъде използвана в ограничена
Коментари Харесай

Съдийски шеф: Ограничете употребата на ВАР в ШЛ

Системата за видеоарбитраж (ВАР) би трябвало да бъде употребена в лимитирана степен – „ като парашут за основния арбитър ” – когато стане налична в елиминационния стадий от Шампионската лига. Това мнение изрази съдийския началник на УЕФА Роберто Розети.
Италианецът избегна директните рецензии по отношение на метода, по който ВАР се употребява в някои национални шампионати. Той прикани системата да се върне към истинската концепция, която е да поправя явни грешки в решенията на основния арбитър и неговата бригада.
ВАР ще направи своя дебют в Шампионската лига във вторник, когато ще се изиграят първите осминафинални срещи за сезон 2018/2019. „ Не желая да встъпвам в материята на локалните шампионати, само че наблягам, че би трябвало да се върнем към първичния план на плана. Трябва да пресичаме ясните и сериозните неточности. ”
„ Стремим се към ясни доказателства, ясни изображения, а също по този начин към произшествия, които са явно подминати. Главната цел е да бъдем непрекъснати. ”
„ ВАР би трябвало да бъде един тип подсигуряване за основния арбитър, един тип парашут за него, тъй че си поисквам в идните 31 мача въобще да не прибягваме до нея ”, добави Розети./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР