Системата за видеоарбитраж (ВАР) е причина за шест грешни отсъждания

...
Системата за видеоарбитраж (ВАР) е причина за шест грешни отсъждания
Коментари Харесай

Ман Юнайтед и Челси най-облагодетелствани от ВАР в Англия

Системата за видеоарбитраж (ВАР) е причина за шест неверни отсъждания в дуели от Висшата лига на Англия от началото на сезона до момента, разкрива ESPN.

До този извод е достигнала специфична комисия, формирана от трима някогашни футболисти и по един представител от Премиър лийг и Съдийската комисия. Нейна работа е да преразглежда основните обстановки в срещите от кръга, след което да осведоми клубовете за възможни позволени неточности. ВАР е трансформирал първичното присъждане в 48 от случаите, като за 6 от тях се счита, че това е било погрешно.

Сред установените неверни отсъждания е анулацията на гола на Габриел Мартинели от Арсенал при гостуването на Манчестър Юнайтед на 4 септември. В 12-тата минута тогава, при 0:0, бразилец осъществя попадение. Последва обаче интервенция от съдията на ВАР Лий Мейсън, който посъветва основния съдия Пол Тиърни да не зачете гола поради нарушаване на Мартин Йодегор против Кристиан Ериксен секунди по-рано. След това лондончани изгубиха дуела с 1:3.

Друга основна интервенция на ВАР, оказала се неверна, е от столичното дерби сред Челси и Уест Хам (2:1) на 3 септември. В края на срещата тогава “чуковете ” забиха гол, само че беше преценено, че Джаръд Боуен е фаулирал вратаря Едуар Менди и надлежно той не беше приет. Сега комисията регистрира, че това също е неточност, тъй като нарушаване не е имало. Ако това попадение беше зачетено, най-вероятно срещата щеше да приключи 2:2 и “сините ” да имат с 2 точки по-малко.

Грешните намеси на ВАР:

Кристъл Палас 3:1 Астън Вила
(неправилно дадена дузпа за Кристъл Палас в 55-ата минута, довела до гол за отбора при добавката)

Челси 2:1 Уест Хам
(неправилно анулиран изравнителен гол на Максуел Корне от Уест Хам в 90-ата минута поради фал на Боуен против Менди)

Нюкасъл 0:0 Кристъл Палас
(неправилно анулиран автогол на Тайрик Митчел от Кристъл Палас в 51-вата минута поради нарушаване на Джо Уилок против Висенте Гуайта)

Манчестър Юн 3:1 Арсенал
(неправилно анулиран гол на Мартинели от Арсенал в 12-тата минута поради нарушаване на Йодегор против Ериксен)

Фулъм 3:0 Астън Вила
(неправилно показан червен картон на Дъглас Луис от Астън Вила за нарушаване против Митрович в 61-вата минута)

Нотингам Форест 2:2 Брентфорд
(неправилно отсъдена дузпа (вкарана от Мбеумо) в интерес на Брентфорд в 44-тата минута за нарушаване на Дийн Хендерсън против Йоан Уиса)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР