Системата за регистриране на гражданите от Европейския съюз, които искат

...
Системата за регистриране на гражданите от Европейския съюз, които искат
Коментари Харесай

Англия опростява системата за регистрация на граждани на ЕС след Брекзит

Системата за вписване на жителите от Европейския съюз, които желаят да се открият в Обединеното кралство след Брекзит, ще бъде оптимално опростена, като се чака тя да влезе в действие във втората половина на 2018 година. Това оповестиха от английското външно министерство, съобщи БНР.

" Ще отнеме единствено две минути на жителите на Европейски Съюз, с цел да се записват онлайн за оставане във Англия след Брекзит ", съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Брандън Люис. Той даде обещание системата да бъде доста по-опростена от преди, когато се попълняха документи от 85 страници. Брандън посочи, че тези, които към този момент са минали процеса за приемане на непрекъснато жителство, най-вероятно няма да заплащат нужната такса, в случай че аплайват още веднъж, само че останалите ще бъдат таксувани 72.50 паунда, колкото заплащат британците за възобновяване на техните паспорти.

Премиерът Тереза Мей прикани през вчерашния ден всички 3 милиона жители на Европейски Съюз да останат в Обединеното кралство след март 2019 година. Реципрочна договорка за правата на жителите е годна и за английските жители в Европа и тя е част от първата фаза на договарянията, чието привършване се чака да бъде утвърдено в петък на срещата на върха на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР