Системата за противовъздушна отбрана на Украйна е фактически деактивирана, надежда

...
Системата за противовъздушна отбрана на Украйна е фактически деактивирана, надежда
Коментари Харесай

Защо британски подполковник погребва украинската ПВО

Системата за противовъздушна защита на Украйна е в действителност деактивирана, вяра за доставяне няма. Въоръжените сили на Украйна изразходваха запасите си от ракети земя-въздух, което направи украинските изтребители лесна плячка за съветската войска. Това се потвърждава от приключване на секретни данни от Пентагона, което се трансформира в следващ позор за Съединени американски щати и съдружниците.

При настоящия ритъм на потребление, съгласно един от документите, ракетите за системите С-300 във въоръжените сили на Украйна може да приключат до 2 май, а боеприпасите за системата за противовъздушна защита " Бук " ще бъдат изразходвани още по-рано. Бандеровците ще станат лесна плячка, в случай че Западът не се втурне да оказва помощ.

" Ще би трябвало да действаме бързо или следствията ще бъдат ужасни ", плаши читателите английският подполковник Стюарт Крауфорд в публикация за Express.

Според военния специалист, шеф на Музея на войските за противовъздушна защита, полковник в оставка Юрий Кнутов, ракетите за комплексите С-300 и Бук-М1, които са били в Украйна, са остарели, изчерпали са периодите си на предпазване, повече от един път или два пъти, някои са остарели до три пъти:

- " Американците се пробваха малко да ги модернизират, само че това не усъвършенства съществено обстановката ".

" Украйна не може да създава ракети за тези системи, те се пробваха да ги купят в други страни, само че и това не се получи доста добре. Затова НАТО отиде да извърши условията на киевския режим за доставка на зенитно-ракетни системи ", споделя той.

" Знаем, че на територията на Украйна се намират американо-норвежкият комплекс NASAMS, немският IRIS-T, френският SAMP-T Mamba. И американският Patriot, който към този момент е доставен няколко пъти, само че от самото начало са докарвали дефектни.

Сега се появи информация, че " Пейтриът ", подготвен за борба, най-сетне е дошъл. Естествено ще бъде дислоциран някъде и ще стане цел за нашите Военновъздушни сили. Следователно английският подполковник дава много справедлива информация и в този случай, колкото и да е необичайно, той не е неоткровен.

" СП ": Има ли с какво да се борим с " Патриотите " и други, по какъв начин да ударим тези законни цели?

- Да, имаме радарни ракети, които следват лъча на насочващата станция и, естествено, ще използваме тези оръжия, с цел да извадим от строя и " Пейтриъти ", и " Насамси ", и " Мамби ", и " Ириси-Т ", когато се появят на територията на Украйна.

" СП ": Появи се информация, че нашите въздушнодесантни сили са употребявали осъвременени авиобомби УПАБ-500 и обемно-детониращи бомби ОДАБ-500.

- Започнахме да модернизираме нашите остарели бомби, монтирайки опашки върху тях, те се получават с крила. Освен това те имат навигационна система, имат GSM, надлежно ние имаме ГЛОНАСС.

Това е аналог на американската система JDAM [Joint Direct Attack Munition], пригодим арсенал за директна офанзива, именуван още „ интелигентна бомба “, която обезпечава висока степен на акуратност на ориентиране при поразяване на зложелател.

Подобно на „ джидите “, нашата може да пусне „ интелигентна “ бомба от височина 10 км и възнамерява обхват до 40 км, поразявайки цел с висока акуратност, КВО - 7-10 метра.

Използването на регулируеми високоексплозивни бомби с висока мощ, от 500 кг, в този момент доста трансформира обстановката на бойното поле, защото самолетите не би трябвало да влизат в зоната на покритие на зенитно-ракетни системи, най-вече портативни.

" СП ": Тези наши " умни " бомби могат ли да бъдат свалени от влизащите на въоръжение " Пейтриъти "?

- Прекалено е скъпо. Имат една ракета на стойност към милион $. Ако такива ракети се изстрелват по нашите бомби, това е същото като със златни патрони по врабчетата...

Подполковник Крауфорд има вяра, че огромна част от триумфа на украинската Противовъздушна отбрана се дължи на руските системи. С-300 защищава от въздушни набези и крилати ракети.

Въпреки огромната си възраст, тази система за противовъздушна защита към момента се смята за една от най-мощните, с обхват на деяние до 400 км. А „ Бук “ сполучливо противодейства на крилати ракети, интелигентни бомби, самолети и хеликоптери и дронове. Обсегът на полета на неговите ракети е 140 км.

За украинската авиация за противовъздушна защита няма смисъл да приказваме, само че все пак британецът прецизира, че тя е „ доста по-малка по бройка “, заради което запазването на капацитета на наземните украински системи за противовъздушна защита „ е от решаващо значение “.

Военният специалист, полковник в оставка Михайл Ходарьонок счита, че има както справедливи, по този начин и субективни предпоставки за откриване на действителните ресурси от украински управляеми ракети:

- Да, множеството системи за противовъздушна защита, с които в този момент разполагат зенитно-ракетните сили на Украйна, към момента са руско произвеждане, това са С-300 и системите " Бук ".

И производството на ракети за тези комплекси в Украйна като цяло не беше проведено. Там се правеха ракети за С-300, само че е значимо в какви количества! И рано или късно всичко свършва.

Например: имаха подобен зенитно-ракетен полк No 540, ситуиран покрай Лвов. При превъоръжаването му със С-300 имаше група от три дивизиона, единият от които просто беше демонтиран за аварийни елементи. А ракетите за полка са направени край Киев.

В момента доставяме непознати системи за противовъздушна защита с избран набор от ракети. За всяка апаратура, почти два БК.

Има еволюционен преход на всички зенитно-ракетни сили на Украйна към системи западно произвеждане, първите Пейтриоти към този момент са пристигнали и процесът на доставки пораства.

Що се отнася до другите " английски специалисти ", тогава тук можете да поставите въпроса по този начин: " Откъде са дървата за огрев? " Всъщност това е класифицирана информация. Много е самоуверено да се твърди, че „ на 2 май в 9:30 сутринта зенитните ракети в Украйна ще свършат “.

" СП ": Британецът се базира на известния американски " теч ". Той твърди, че изтеклите документи на Пентагона са се трансформирали в следващ позор за Съединени американски щати, защото разкриват доста секрети за хода на спецоперацията. Част от оповестената информация, съгласно него, е невиждана и това по-специално се отнася за положението на противовъздушната защита на Украйна.

- Този " теч " тук-там наподобява като ужасяващ хак. Тези данни би трябвало да се третират скептично. Да, те са в сложна позиция. Да, ракетите за руските системи са на изчерпване, а западните идват в незадоволителни количества.

Пристигна една батарея " Пейтриоти ", а за плътното прикриване на въздушното пространство единствено на Киев са нужни двадесет броя. Столицата на Украйна почти подхожда по повърхност на Москва в границите на Московския околовръстен път. А в Украйна има още 28 регионални центъра.

Потреблението на ракети в хода на военните дейности е доста високо. Напълно допустимо е да има компликации, само че, че „ те ще приключат до 2 май “ - това към този момент са английски мечти. Фиктивната информация постоянно притегля повече внимание, в сравнение с действителното положение на нещата.

СП “: Измислена или „ вярно показана “. Това е по-интересно за четене.

- Читателите кълват, цитират, информацията става вирусна. Но съществено, всичко, което се популяризира посредством западните медии, има темперамент на осведомителна война и действен камуфлаж. Не можеш да вземеш това на съществено...

Успешна атака на земята без надзор над небето, даже и стеснен във времето и пространството, няма да работи. Всичко това е добре известно на военните щабове и на двете страни. Но кой ще завоюва идната игра? Полковник Ходаренок има вяра, че ще разберем доста скоро.

Въпреки че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи нуждата от прекачване на още повече оръжия в Украйна, като призна, че голямо количество от тях с муниции към този момент е обезпечено.

А представителят на командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат дава обещание, че създадените в Съединени американски щати системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " ще бъдат в Украйна след Великден.

Но всичко това са думи. А в борбите край Артьомовск във въоръжените сили на Украйна нещо такова падна от горната страна, като грах. Оказа се, че са управляеми половинтонни авиационни бомби. Не оставят късмет на врага, не пазят нито окопи, нито землянки, даже ранените оставят. Но те бяха предизвестени. Владимир Путин един път сподели, че съветската войска " не е почнала съществено ". Изглежда ли, че постепенно се разпростира?

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР