Системата за подпомагане на водача в Tesla не причинява, а

...
Коментари Харесай

Tesla защити автопилота: предотвратява инциденти


Системата за подкрепяне на лидера в Tesla не предизвиква, а предотвратява произшествия
(снимка: CC0 Public Domain)

Автоматичната система на Tesla предотвратява десетки произшествия дневно, които се случват заради неправилно натискане на педал, оповестиха от американския производител на електрически автомобили.

Ранните версии на софтуера FSD Beta, доставян от Tesla за потребностите на системата за подкрепяне на лидера, постоянно бяха упреквани за “фалшиви позитивни резултати ” на автоматизираната спирачна система. Но в този момент специалистите споделят, че автопилотът предотвратява до 40 случая на ден, породени от това, че лидерът бърка педалите по време на шофиране.

Американската организация NHTSA към този момент е почнала следствие на 127 случая, породени от ненадейно несъзнателно ускорение на колите Tesla. След като изследва бордовите дневници на засегнатите електрически транспортни средства, компанията стигна до заключението, че всички случаи на ускорение са породени от неправилно натискане на педала на газта от лидера. 
още по темата
В същото време Tesla разгласи, че употребява системата за автопилот, с цел да предотврати сходни произшествия, като блокира действието на лидера върху педала, в случай че – съгласно композиция от критерии – то е неправилно.

Ашок Елусуами, водещ софтуерен инженер в отдела за автопилот на Tesla, сподели в скорошно изявление, че електрическите автомобили на марката съумяват да предотвратят следствията приблизително от 40 инцидентни натискания на педала на газта вместо на спирачката всеки ден. 

Важно е да се приказва за това, както и за проблемите в софтуера, защото достиженията на Tesla в тази област са доста по-малко явни от неуспехите, които пресата драговолно разисква, разяснява изнесените данни Electrek.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР