Системата за междубанкова комуникация SWIFT обяви, че подготвя въвеждането през

...
Системата за междубанкова комуникация SWIFT обяви, че подготвя въвеждането през
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС ще изключи „определени“ руски банки от системата SWIFT

Системата за междубанкова връзка SWIFT разгласи, че приготвя въвеждането през идващите дни на ограничения, ориентирани към избрани съветски банки, съобщи Ройтерс.

„ В контакт сме с европейските управляващи, с цел да разберем детайлности “,  се споделя в известие на SWIFT, представено от организацията.

По-рано стана ясно, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще предложи на европейските водачи част от съветските банки да бъдат изключени от системата SWIFT. Това заяви тя доскоро, като добави, че е разискала ответните ограничения против Русия с водачите на Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада:

„ Ангажирахме се да подсигуряваме, че част от съветските банки ще бъдат изключени от SWIFT. Това ще даде гаранции, че тези банки са извадени от интернационалната финансова система и по този начин са възпрепятствани да оперират в световен мащаб.

Отрязването на банките ще попречи на опцията им да вършат финансови транзакции по света и ще блокира дейно съветския импорт и експорт. Второ, ще попречим на Путин да употребява заделените средства за война.

Ще сковаваме активите на съветската централна банка. Това ще докара до заледяване на нейните транзакции и ще направи невероятно за нея да осребри активите си. И най-после, ще работим за възбрана съветските олигарси да употребяват активите си на нашите пазари. Всички тези ограничения значително ще навредят на опциите на Путин да финансира войната “.

„ Само на няколко десетки километра от източната граница на Европейски Съюз, съветската войска прави безчовечен дейности по време на нашествието си в Украйна. Същевременно целия свят вижда решимостта и смелата опозиция на украинската войска и народ “, сподели още Фон дер Лайен и акцентира, че президентът Владимир Путин е тръгнал с желанието да унищожи Украйна, само че на процедура унищожава бъдещето на личната си страна.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР