Системата за гласуване даде дефект. Разкритието направи Халил Летифов. От

...
Системата за гласуване даде дефект. Разкритието направи Халил Летифов. От
Коментари Харесай

Системата за гласуване в НС даде дефект

Системата за гласоподаване даде недостатък. Разкритието направи Халил Летифов. От трибуната той изясни, че той и негови сътрудници са дали своят вот, без пръстов отпечатък. От единствено себе си системата за гласоподаване отчитала гласовете им.

От Българска социалистическа партия също настояха да се ревизира системата за гласоподаване. Иначе оставало подозрение за гласуваните текстове и възниквало безпокойство за кворума в зала. От ГЕРБ желаеха удължение на работното време на Народното събрание.

Валери Симеонов изясни, че няма нарушаване на гласуването с биометрични данни. Тома Биков от ГЕРБ хвърли топката към левите, които твърдо защитавали машинния избор.

От Движение за права и свободи пък оповестиха, че имат запис на гласуването без биометрия. Системата е изправна, не се даде Симеонов, който председателстваше съвещанието.

Християн Митев изясни, че в дясно нямало проблем със системата за гласоподаване. Опозицията в случай че се съмнявала, можела да даде кодекса на Конституционния съд.

Очевидно желаете да блокирате работата на Народно събрание, заподозря Димитър Лазаров от ГЕРБ. Нямам подозрение в биометрията, още веднъж изясни Валери Симеонов. Има запис нон стоп, акцентира и Юлиан Ангелов от Оперативна програма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР