Системата за генериране на зелен , която беше разработена от

...
Системата за генериране на зелен , която беше разработена от
Коментари Харесай

Над 1000 преболедували COVID-19 получиха зелен цифров сертификат онлайн

Системата за генериране на зелен, която беше създадена от „ Информационно обслужване “, стартира издаването на такива, за хора, преболедували COVID-19. Всички преболедували коронавирусна зараза, които попадат като доказани случаи с позитивен PCR резултат в Националния указател за битка с COVID-19, ще имат опция да изтеглят цифровия вид на европейския зелен документ от https://www.his.bg/bg/dgc, секция „ Аз и моето семейство “, без да е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП).
Още в първите минути, в които системата проработи, над 1000 преболедували вируса получиха своите документи , а от влизането на европейския правилник в действие на 01.06.21 година до през днешния ден са издадени над 100 000 зелени цифрови документа. Броят на преиздадените документи от през вчерашния ден, когато стартира прегенерирането на към този момент издадени документи, надвиши 60 000. Гражданите, които желаят да получат зелен дигитален документ и са потвърдено преболедували COVID-19, като по време на лекуването са били сложени в изолираност в лечебно заведение за болнична помощ или в домашни условия, би трябвало да вкарат ЕГН, номер на персонална карта и специфичен SMS код. Той ще бъде изпратен на всеки, който е дал номер на мобилен телефон на оторизираните управляващи при въвеждане на данните му в Коронавирус регистъра.
 Готови сме да въведем европейския дигитален зелен документ Готови сме да въведем европейския дигитален зелен документ
България има цялостна подготвеност за въвеждане на Европейския дигитален зелен документ за имунизация против COVID-19. Това стана допустимо, сл...
Обръщаме внимание, че документът е годен 180 дни след датата на първия позитивен PCR тест за COVID-19 . В момента, по условие на Европейска комисия и съгласно настоящия правилник, съществуването на позитивен антигенен тест не е съображение за издаване на европейски зелен документ. На този стадий са налични са документите за имунизация и за преболедували COVID-19 лице. Документите за отрицателен тест за съществуването на вирус ще са налични за жителите през втората половина на юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР