Системата за дистанционно отчитане на EVN издала незаконната ферма за

...
Системата за дистанционно отчитане на EVN издала незаконната ферма за
Коментари Харесай

Рекордна мощност от 145 мегавата издала незаконната ферма за криптовалута

Системата за отдалечено отчитане на EVN издала противозаконната плантация за криптовалута в Чирпан, разгласи пред публицисти Здравко Братоев, член на съвета на шефовете на електроразпределителното сдружение.

На място инспекция е открила рекордната мощ от 145 мегавата. Това е моментна мощ, само че е открит заключен електромер и има кражба на ток, обясниха експерти от ЕВН.

Теренът е на частно лице и е бил предан чартърен преди два-три месеца. Захранването на машините и охлаждането на пространствата е ставало посредством въздушен кабел, включен непосредствено в трафопоста.

Пристигналият полицейски екип е разкрил в постройката близо 40 копачки за биткойни. Най-вероятно производството се е правило отдалечено, допускат от електроразпределителното сдружение.

Цената на един биткойн през днешния ден е достигнала 75 хиляди лв., а при започване на тази година е била 53 000 лв..

Това е четвъртата плантация за произвеждане на криптовалута на територията на сдружението през последните две години.

Полицията търси притежателите на противозаконното произвеждане на цифрови пари, разгласи по-рано пред публицисти зам.-окръжният прокурор Георги Видев. По случая е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител по член 244 от Наказателен кодекс и е назначена техническа експертиза.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР