Системата работи на пълни обороти, нека да не се изтъкват

...
Системата работи на пълни обороти, нека да не се изтъкват
Коментари Харесай

Дариткова: Ковид е предизвикателство, но коя здравна система в Европа проработи?

 Системата работи на цялостни обороти, дано да не се акцентират тези нелицеприятни образци с умряли пациенти по стълбите на лечебните заведения. Лекарите заслужават уважението, които им отдавахме напролет.

Сега всички би трябвало да са оптимално мобилизирани. Моите сътрудници би трябвало да знаят, че не можем да се оправим, в случай че не поемем своята отговорност, съобщи в телевизионно изявление ръководителят на парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ

д-р Даниела Дариткова.

" Коя здравна система в Европа проработи? COVID-19 се оказа предизвикателство за надалеч по-развити и финансирани здравни системи от нашата. В момента нашата система работи по този начин, че оптимален брой пациенти да получат нужното лекуване. Сега не е времето да приказваме за промени ", добави доктор Дариткова и призна, че като неуспех на ръководството регистрира към момента изчезналото електронно опазване на здравето.

Относно заповедта учениците от 5-и до 12-и клас да седят с маска по време на час, доктор Дариткова опроверга информациите, че по този метод се намалява кислородното наличие на кръвта. На въпрос за обезпечаването на кворум с карантинирани депутати ръководителят на ПГ на ГЕРБ уточни, че нямат друга опция, защото сътрудниците им от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлят да вземат участие в активността на Народното събрание.

" Те не влизат в пленарна зала заран, а единствено за няколко гласувания, с цел да си обезпечат надницата. Конституционния съд ще се произнесе, само че по този начин или другояче приехме решение, тъй като има такава техническа опция. Това е позволен вид в границите на изключителната епидемиологична конюнктура ", изясни доктор Дариткова.

Тя отговори дали е допустимо и у нас да бъде натрапен локдаун, както направиха редица страни от Западна Европа.

" Доста динамично се разисква обстановката в страната и се следи, тъй че да се реагира навреме. Направихме тотално затваряне пролетта, тъй като не познавахме вируса, само че по-късно видяхме, че по този метод не може да се прекрати разпространяване му. Разбира се, ограниченията могат да станат много по-силни, когато лечебните заведения към този момент не могат да се оправят с притока на пациенти ", обясни Дариткова.

" Трябва да бъдем задоволително виновни, тъй като персоналната ангажираност на всеки е значима. Носенето на маска защищава опцията да се срещнеш с вируса. Трябва да сме доста гъвкави с ограниченията и да внасяме утешение у пациентите, защото това е заболяване, което познаваме към този момент по-добре и лекуваме по-добре ", съобщи в умозаключение тя, представена от Блиц.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР