Системата от бонуси и наказания за шофьорите при застраховката Гражданска

...
Системата от бонуси и наказания за шофьорите при застраховката Гражданска
Коментари Харесай

Адвокати: Системата бонус-малус за гражданска отговорност на колите няма да работи

Системата от бонуси и санкции за водачите при застраховката Гражданска отговорност, която предлага държавното управление не е добра и няма да работи, разясниха пред Нова телевизия юристите Елица Буенова и Илия Тодоров.

" Системата няма обвързване с пътните нарушавания като шофиране с алкохол или превишена скорост, а единствено с предявените вреди. Тоест тя не способства за пътната сигурност ", безапелационна бе Буенова.

По думите й в допълнение увеличените доходи от малус на неприятните водачи няма да отиват в публично богатство, а в застрахователя. Според адвокатката това в действителност ще кара фирмите да смъкват цените, с цел да притеглят клиенти.

" От години настояваме да се вкара работещ модел бонус-малус при гражданската отговорност. Сега препоръчаната от държавното управление система е по-скоро при обособените застрахователи. Но те и сега си провеждат някакъв бонус-малус съгласно града, възраст на лидера, вреди. Хубавото е, че ще има обединен указател и досието ни ще ни следва. Въпросът е обаче какви вреди ще водят до малус ", означи Илия Тодоров. Според него в Европа и Англия има работещи системи, които могат да бъдат взети наготово. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР