Системата около звездата Кеплер-90 все повече започва да прилича на

...
Системата около звездата Кеплер-90 все повече започва да прилича на
Коментари Харесай

За първи път откриха друга слънчева система с 8 планети

Системата към звездата Кеплер-90 от ден на ден стартира да наподобява на нашата Слънчева система. НАСА откри осма планета в системата, колкото са и тези, които обикалят към Слънцето.

Новооткритата планета е кръстена Кеплер-90i и е третата подред по раздалеченост от звездата Кеплер-90, тъкмо както Земята. Тя обаче е доста по-близо до своето слънце и година там трае единствено 14 дни, а температурата е от 427 градуса по Целзий.

Откритието е направено при обработка на данни от телескопа „ Кеплер " с потреблението на компютри с детайли на изкуствен интелект.

Системата към Кеплер-90 е първата с 8 планети, открита до момента от астрономите. Всички те обаче се намират по-близо до своята звезда, в сравнение с Земята до Слънцето. Кеплер-90 се намира на 2,545 светлинни години от Земята и съгласно учените е „ рисково постоянна система ", и доста сходна на Трапист-1, която нашумя през миналата година, защото е система със 7 планети и даже бяха направени догадки, че на някоя от тях може да има сходни условия с тези на нашата планета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР