Системата ни е в период на адаптация - много хора

...
Системата ни е в период на адаптация - много хора
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Здравната система е подготвена да поеме пристигащите от Украйна

Системата ни е в интервал на акомодация - доста хора желаят самостоятелно да оказват помощ, само че в случай че желаеме като система да помогнем, трябват административни промени, свързани с министерството на опазването на здравето. Това сподели по Нова тв доктор Александър Симидчиев - пулмолог и народен представител от " Демократична България " по отношение на опциите на здравната ни система да помогне на украинските бежанци.

Той добави, че е разговарял с основния държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев по проблема дали лекарите у нас могат да имунизират бягащите от Украйна с ваксини освен за коронавирус, само че и за други заболявания. И е получил увещание, че до 10 дни ще има разпоредба на здравния министър.

По думите му потърсилите леговище от нас получават статут на бежанци, т.е. автоматизирано са здравноосигурени.

" Системата е готова да поеме тези, които желаят да стигнат до нас. Но всичко би трябвало да бъде разумно структурирано и административно обезпечено ", сподели още той. Д-р Симидчиев изясни, че при идващите от Украйна най-честите недоволства били респираторните инфекции, присъщи за сезона. И съобщи, че тези, които имат съществени медицински потребности, ще бъдат ориентиране в лечебните заведения в огромните градове - Варна и Русе, само че също по този начин ще бъдат разпределяни към Плевен и Пловдив и София.

По отношение на пандемията на COVID-19 пулмологът изясни, че вълната сега е с трендове към намаляване. " Но в случай че се получи интерфериране на рецесиите, ще стане огромно предизвикателство ", предизвести той. И добави, че българското опазване на здравето има голяма потребност от човешки запас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР