Системата на здравеопазването е така добре стабилизирана около паразитите си,

...
Системата на здравеопазването е така добре стабилизирана около паразитите си,
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Лекарите, които си вършат работата съвестно, крепят здравната система

„ Системата на опазването на здравето е по този начин добре нормализирана към паразитите си, че тя няма да се разпадне повече. Медицинската част на здравната система се крепи на такива лекари, които си гледат работата, търпят обиди. Другата част, политическата, се крепи на кърлежите “, сподели доктор Мирослав Ненков.

Бившият министър на опазването на здравето и доктор Милена Янкова - детски пулмолог, разясниха грипната вълна, COVID-19 и дефицита на медикаменти.

" Винаги следим два пика на грипа – в края на декември и края на януари – началото на февруари ", разясни доктор Янкова.

Тя добави, че по-голяма част от болните деца и възрастни не се записват в системата.

Янкова и Ненков споделиха, че грипът е тежък. Ненков акцентира, всяка година има грипна зараза. Янкова разясни, че сега COVID-19 протича по-леко то грипа.

Лекарите показаха и кои са признаците на грипния вирус. Д-р Янкова означи, че съвсем всяко второ дете, което тестват е с грип.

„ Почти невероятно е да се откри „ Вентолин “ и „ Пулмирорт “ на българския пазар. Родителите търсят от чужбина “, изясни Янкова.

Тя означи, че липсват и половината от антибиотиците.

Ненков съобщи, че самолечението е извънредно нездравословно с тежки далечни последствия, които в този момент не се виждат.

Д-р Янкова предизвести, че антибиотикът не е антипиретик и е неверно при първата температура да се дава антибиотик. Хората употребяват паралелно с това и противовирусен препарат, сподели лекарят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР