Системата на затворите не е гнила, защото в нея работят

...
Системата на затворите не е гнила, защото в нея работят
Коментари Харесай

Цецка Цачева: В затворите работят отдадени на професията си хора

Системата на пандизите не е гнила, тъй като в нея работят отдадени на специалността си хора. Това сподели пред " Панорама " на Българска национална телевизия нощес правосъдният министър Цецка Цачева. Тя разяснява отчета на проверяващата комисия за бягството на двамата пандизчии от Централния затвор в София, сложните условия за труд на работещите в пандизите, както и дефицита на фрагменти.
„ Бягството на двамата изключително рискови пандизчии от Централния софийски затвор е тежък случай. Констатациите на комисията, назначена за инспекция на пандиза, са тежки, сподели Цачева.
В хода на дисциплинарните производства кръгът на осъдените чиновници на Софийския затвор може да бъде уголемен, добави правосъдният министър.
Тя предизвести, че със средствата, които са отпуснати за системата на пандизите, няма по какъв начин за къс интервал от време да се съкрати хроническият дефицит, който съществува в последните 30 години. Но казусът не е единствено в неналичието на пари съгласно Цачева. Желаещите да работят в системата в действителност не са доста. Само увеличението на заплатите не взема решение проблемите поради дефицита на личен състав. В тази обстановка за мен е по-важно да се сътвори организация за превъзмогване на тези проблеми. Техническата обезпеченост също не е в положително положение, добави министърът. Тя акцентира, че ролята на обществените служащи, които да работят със пандизчиите, също е значима.
Все отново Цачева е оптимист за системата на пандизите: " Не бих споделила, че системата е гнила, тъй като в нея работят хора, които обичат специалността си и дават всичко от себе си. Бях впечатлена от един шеф на затвор, който споделя, че е задоволен, когато от пандиза излезе изтърпял наказването си човек, който се връща в обществото по-добър, в сравнение с е влезнал ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР