Системата на Столичната община не работи и не е ефективна.

...
Системата на Столичната община не работи и не е ефективна.
Коментари Харесай

Арх. Борислав Игнатов: Много от процедурите в Столичната община прикриват схемаджийство

Системата на Столичната община не работи и не е ефикасна. Това мнение изрази пред БНР проектант, замeстник-председател на Столичния общински съвет от „ Демократична България – Обединение “.
„ Това е някакво знамение на чудесата с голям щат, което не може да свърши обикновени задания. Системата е келява, неприятна е, неработеща “, съобщи Игнатов. Много от процедурите са преднамерено неработещи, с цел да прикриват схемаджийство, нужни са съществено изриване на тази система и големи промени, добави той.
Борислав Игнатов проучва случая със, който бе погубен от токов удар на централен столичен бул..
„ Още по-грозна е реакцията на другите така наречен виновни фактори. Сякаш не става дума за гибел на дете, а кой по какъв начин да се измуши от някаква отговорност. “
„ Виждаме паническо бягство от отговорност, размиване, търсене на бележки и неща в предишното, единствено и единствено да се отклони вниманието на обществото от основните виновници “, счита Игнатов, който вижда отговорните в лицето на ръководството на партия ГЕРБ от последните над 10 години и на кмета, която по думите му не е направила нищо „ да се вкара бистрота, изясненост и ред в този град “.
Игнатов разказа „ до болежка познати отвратителни схеми, които се движат от дребни павилиончета, които вършат много огромни обороти, до големи произшествия от архитектурна и градоустройствена позиция като пропадналото метро, течовете в подлезите “.
Според Игнатов са налице „ маневри на обиграни админи, които показват пред обществото изкривени и погрешни обстоятелства “. Борислав Игнатов счита за „ уговорена маневра “, а претекстът – за неразбираем.
„ Той по този метод мълчешком, с някакво замитане трансферира в публичното схващане някаква виновност, несъществуваща, към региона и още веднъж отклонява вниманието, че проблемите са в централната община “, разяснява той.
В правно-архитектурния свят е невероятно преместваем обект да е вписан като непреместваем, безапелационен е Борислав Игнатов, визирайки вписването на павилион в кадастралната карта. „ Все едно да си впишете автомобила, който е паркиран на улицата, като неподвижен парцел или къща на колела. “
За този павилион най-важното е да се чуят две отзиви и тези хора да бъдат накарани да приказват, акцентира арх. Игнатов – това са притежателят на павилиона и притежателят на парцела - болничното заведение.
„ Да пуснат кабел през главен бул. в столицата, през шахта за връзки, за слаботокови кабели, да пуснат кабел 220 волта и той да върви по железен парапет и то по ремонтирания бул.. Тези свински опашки и пластмасови гофрирани тръби – те не могат да устоят на атмосферни условия повече от 1-2 години. Всичко това, което е направено и, несъмнено, спящият инспекторат, спящата полиция, всичко това води до високи подкрепи, подозрения за нещо, което там не трябва да се пипа. “
Арх. Игнатов вижда излаз в „ тотална промяна на устройството на Столичната община “, общинският съвет да избира кметовете на региони, с цел да може когато и да е на ги държи виновни.
 Играта на гоненица на Борисов и депутатите продължава, Българска социалистическа партия с рецензии към Дариткова Играта на гоненица на Борисов и депутатите продължава, Българска социалистическа партия с рецензии към Дариткова
Вече трети следващ ден ГЕРБ отхвърля настояването на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов. От началото на пленарната седмица социал...
Борислав Игнатов е някогашен ръководител на УС на Камарата на архитектите, член е на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика и на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне.
Още:
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР