Системата на правосъдието се връща към 2010 г., когато беше

...
Системата на правосъдието се връща към 2010 г., когато беше
Коментари Харесай

Спецапалетивната прокуратура: Правосъдието се връща на нивото си от 2010 г.

Системата на правораздаването се връща към 2010 година, когато беше потвърдено неефективна, заличава се целият реализиран прогрес в битката против проведената престъпност. Всичко хубаво реализирано досега ще бъде заличено. Това съобщи ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Ивайло Ангелов пред Българска национална телевизия.

Той няма пояснение за какво профилираният съд и прокуратура не са включени в работните групи за закриване на профилираните органи в Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Специализираната прокуратура няма нито една рецензия от европейските институции, а отдават заслуженото на прокуратурата. Специализираната прокуратура е награждавана за активността си, открои Ангелов.

Според него промяна може да се направи в региона на това да се облекчат правосъдните процедури и формализмът. Усилията за правосъдна промяна би трябвало да бъдат ориентирани там, а не като се закрие една или друга конструкция, като се в профил един или различен прокурор, настоя Ивайло Ангелов.

" Специализираната прокуратура е неуместна за всички ", разяснява той и добави, че в случай че се закрият профилираните структури, е допустимо делата да се разделят. Ако се раздели едно дело, доказателствата няма да могат да се употребяват в останалите каузи и това може да докара до оправдателни присъди, сподели още Ангелов.
 Пуснаха за разискване закриването на спецсъдилищата
Пуснаха за разискване закриването на спецсъдилищата

Структурните и организационни промени във връзка с звената на профилираното наказателно правораздаване имат за цел да подсигуряват конституционния принцип за самостоятелност на правосъдната власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР