Системата на МВР е консервативна и всяка кадрова промяна трябва

...
Системата на МВР е консервативна и всяка кадрова промяна трябва
Коментари Харесай

Цветанов: Системата на МВР е консервативна и всяка кадрова промяна трябва да е добре аргументирана

" Системата на Министерство на вътрешните работи е консервативна и всяка кадрова смяна би трябвало да бъде добре аргументирана. Големият проблем в системата е, че при кабинета " Орешарски " беше закрита Главна дирекция за битка с проведената престъпност и всички оперативни каузи бяха трансферирани към контраразузнавателна конструкция, което го няма на никое място в Европа. Там имаше доста оперативна информация, обвързвана с корупцията по високите етажи в държавния уред и в правосъдната система. Тогава доста от тази информация беше употребена по друго предопределение. Пробиването на системата и преодоляването на системата от нечисти ползи стартира от този интервал ". 

 

Коментарът пред БНР е на Цветан Цветанов, водач на " Републиканци за България ", някогашен министър на вътрешните работи. 

 

Според него, ако новото управление на министерството има политическа воля, то има механизми, по които могат да бъдат предотвратени разхищавания на обществени средства. 

 

" Единственият ярък лъч, който има за страната ни в ефикасната битка против корупцията, е Европейската прокуратура ". 

 

В предаването " 12+3 " той предвижда, че това, което ще крепи държавното управление, са финансовите средства, които ще влизат в ръководството, " по тази причина би трябвало да има зоркост от гражданското общество ": 

" Не изключвам опцията да има тежки закононарушения и произшествия, които да предизвикат социална вълна ". 

 

По думите му най-важно в противодействието е превенцията с механизми и принадлежности, които страната има опция да осъществя. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР