Системата на МВР бе разбита през 2008 и 2013 г.

...
Системата на МВР бе разбита през 2008 и 2013 г.
Коментари Харесай

Бивш шеф на МВР – София: Миков и Орешарски разбиха системата на МВР

Системата на Министерство на вътрешните работи бе разрушена през 2008 и 2013 година при Миков и Орешарски. Проведе се всеобща чистка измежду управлението на структури в Министерство на вътрешните работи. Сега има едно съмнение сред самите чиновници в системата. Това беше страшна политическа чистка. Факт е, че когато Българска социалистическа партия дойдат на власт постоянно следва огромна чистка, и ето ги резултатите. Това сподели някогашният шеф на ОД на МВР-София комисар Николай Николов в ефира на бТВ.

"Не ми се желае да давам оценка на следствието на бягството на Пелов. Нека Министерство на вътрешните работи си направи оценката и да се проучват пропуските. Няколко пъти проверяващите са били на крачка да го заловят “, разгласи той.

Все по-ясно става какъв е бил пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев след бягството им от Централния софийски затвор. Оказва се, че три дни след бягството те са били в необитаема къща в село край Своге. На тях се натъкнали младежи, които видели, че излиза пушек от комина на постройката. Те даже ги виждат вътре и ги разпознават. Казват, че Пелов им е направил усещане, тъй като бил с изключително око. Обадили се в полицията, само че пристигнали на инспекция едвам на другия ден. Преди това пред къщата спрял джип и те се измъкнали.

Николай Николов сподели, че планинският преход от Своге до Ботевград не е сложен, по тази причина се е допускало, че Пелов може да го е направил. „ Още повече, че в региона има 33 000 вили, доста от които изоставени. Този човек е изпечен нарушител. Трябваше по-мащабно да се подходи. Причината да не бъде публикуван Пелов от хората е страхът. Пелов е нечовечен и злопаметен човек. Това е една от аргументите да търси Марио Панчев.

„ Убеден съм, че Министерство на вътрешните работи ще вземе най-адекватните ограничения, откакто си направи анализът “. Той обаче прикани да бъдем малко по-снизходителни към полицията. „ Непрекъснато ги упрекваме за неточности, само че когато нещо се случва, първо търсим тяхната помощ. Служители на Министерство на вътрешните работи споделят, че в този момент е обърнато повече внимание на регистрация и бързо откриване на закононарушения. Непрекъснатото злословене на Министерство на вътрешните работи води до загубата на доверие в органите на Министерство на вътрешните работи. Основният пропуск, по думите му, е това, че не са били сложени под наблюдаване по-широк кръг от околните му хора “, означи Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР