Системата Hawk на Kitepower трансформира автономната енергия с помощта на

...
Системата Hawk на Kitepower трансформира автономната енергия с помощта на
Коментари Харесай

Създадена е 400 kWh мобилна система за производство на електроенергия, с възможност за презареждане с хвърчило

Системата Hawk на Kitepower трансформира самостоятелната сила благодарение на хвърчило с мощ 30 kW, което зарежда акумулатори с потенциал 400 kWh за универсални и устойчиви енергийни приложения

Емил Василев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 15:33 | 27.11.2023

Русия има право да изкара от строя спътниците Starlink на Илън Мъск, само че ще го направи ли?

IT НовиниДаниел Десподов - 9:25 | 26.11.2023

Измислиха талантлив метод за прескачане на рекламите в YouTube

НаукаСветлин Желев - 13:41 | 26.11.2023

Станция регистрира две хиляди пъти покачване на радиационния декор наоколо до Козлодуй

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Холандският стартъп Kitepower показа Kitepower Hawk – новаторско решение, интегриращо производството на вятърна сила с авангардна система за самозареждане на акумулатори. Системата се предлага в общоприет резервоар за транспорт и съдържа литиеви акумулатори с потенциал 400 kWh. Устройството дава обещание да откри приложение в отдалечени региони, на острови и като краткотрайно решение на място. Цената му не е оповестена, само че системата към този момент може да бъде поръчана.

Системата Hawk съчетава въздушна система за вятърна сила (Airborne Wind Energy System – AWE) с акумулаторни акумулатори за предпазване на сила, като обезпечава устойчива опция на дизеловите генератори. Революционната технология предлага мобилно и самостоятелно решение за възобновима сила за разнообразни приложения, в това число строителни обекти, селско стопанство и дребни островни общности.

Йоханес Пешел, основен изпълнителен шеф на Kitepower, акцентира смисъла на Hawk, заявявайки:

„ Системата е идеално решение за по-малки предприятия в селското стопанство и строителството, които търсят резистентен метод за произвеждане на електрическа енергия. “

Принцип на работа и успеваемост

Системата Hawk е създадена въз основа на търсенето от страна на клиентите на по-малко решение за възобновима сила на място, което може да се употребява няколко пъти седмично, с цел да задоволява енергийните потребности през цялата седмица. Системата действа посредством стартиране на хвърчило на височина към 350 метра, което генерира до 40 kW електрическа сила, когато улови вятъра.

След това наземната станция употребява почти 10 kW от тази сила, с цел да върне хвърчилото назад и да приключи цикъла. Този развой разрешава на системата да създава електрическа енергия през към 80% от времето, което подсигурява висока успеваемост и надеждност.

Приложения и досегаемост

Системата Hawk открива нови благоприятни условия за устойчиви енергийни решения. Лесният монтаж, денонощната работа и високата успеваемост я вършат привлекателна за предприятия, които търсят благонадежден и екологичен източник на електрическа енергия.

Успоредно с разработките на Kitepower, индустриалното съдействие акцентира капацитета на въздушната вятърна сила. Volkswagen Group Charging и основаната в Бранденбург компания Enerkite работят по план, ориентиран към мобилни зарядни станции, употребяващи технологията на хвърчилата.

Системата Kitepower Hawk към този момент е пусната за предварителна поръчка, което значи стъпка към бъдещето, в което устойчивите и самостоятелни енергийни решения стават по-достъпни.

Въпреки, че детайлностите за цените и наличностите към момента не са разкрити, системата съставлява забележителен прогрес в региона на възобновимата сила, като употребява силата напразно за стимулиране на устойчивото развиване в разнообразни браншове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР