Системата бонус-малус ще доведе до намаляване на ПТП-тата, защото удря

...
Системата бонус-малус ще доведе до намаляване на ПТП-тата, защото удря
Коментари Харесай

Милена Петкова: Системата бонус-малус би довела до намаляване на пътните инциденти

Системата бонус-малус ще докара до понижаване на ПТП-тата, тъй като удря по джоба на нарушителите. До 20% са намалели произшествията в световен проект с помощта на тази система ". Това сподели Милена Петкова, търговски шеф на осигурителен брокер, в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус " .

“Гражданската отговорност планува най-малко 5% годишен спад от наградата при липса на ПТП и нарушавания. Самата система има опция да смъкна 50% от наградата Ви, в случай че откри, че 10 г сте били образцов лидер ", разясни Петкова.

Каско и гражданска отговорност са разнообразни полици. “Ако държите и самите Вие да сте застраховани, ще продължите да си плащате, а въвеждането на тази система ще Ви дисциплинира, с цел да имате ниски награди и по каско, и по гражданска отговорност.

Застрахователите целят да вземат колкото е допустимо повече хора, тъй че уеднаквяването на системата ще докара до идентични правила за всички застрахователи. Ако вредите, заведени по каско лавица, са по-ниски, нямате завишение по самото каско. Има обединен аршин за това, кое е огромна и кое - дребна вреда ", изясни още комерсиалният шеф на осигурителен брокер.

Базисните цени на застрахователите към този момент са от малко малко обяснен, въпросът е какви отстъпки ще даде всеки осигурител. Статистиката в международен

мащаб сочи, че уеднаквяването въз основата води до идентични цени с дребна разлика сред другите компании, обясни Петкова.

“Скачането на цените се постанова от обстоятелството, че отчисленията за гаранционен и за обезпечителен фонд са малко по-високи. Няма логичност при нас цените да са фрапантно надолу, когато наклонността в Европейски Съюз е друга. Отчисленията за зелена карта при вероятно ПТП отвън България биха създали нашите застрахователи неплатежоспособни ", сподели още събеседникът.

“Винаги всеки осигурител самичък дефинира цените на полиците си, като има базова цена, която внася за утвърждение в КФН. Би било добре застрахователите да знаят, че лицето Х е неприятен водач и да могат да се дефинират някакви рестрикции по отношение на него.

Отстъпките не могат да бъдат с повече от 50% надолу, завишенията не могат да надвишават 400%. В Австрия и Италия един номер на автомобил можете да трансферирате на всяка последваща кола. Това не е неприятна процедура. Номерът върви персонално с лидера. За момента в България такава опция не е планувана ", сподели още Милена Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР