Системата бонус-малус ще доведе до намаляване на пътните произшествия, защото

...
Системата бонус-малус ще доведе до намаляване на пътните произшествия, защото
Коментари Харесай

Застрахователен брокер: „Бонус-малус“ ще доведе до спад на катастрофите, защото удря по джоба на нарушителите

„ Системата бонус-малус ще докара до понижаване на пътните катастрофи, тъй като удря по джоба на нарушителите. До 20% са намалели произшествията в световен проект с помощта на тази система “.

Това сподели комерсиалният шеф на осигурителен брокер Милена Петкова пред  Радио “Фокус “. Тя разясни, че гражданската отговорност предвижда най-малко 5% годишен спад от наградата при липса на пътно-транспортни катастрофи и нарушавания.

„ Самата система има опция да смъкна 50% от наградата Ви, в случай че откри, че 10 години сте били образцов лидер “.

 

Тя добави, че базисните цени на застрахователите към този момент са ненапълно обяснен, само че остава въпросът какви отстъпки ще даде всеки осигурител . Според нея статистиката в международен мащаб сочи, че уеднаквяването въз основата води до идентични цени с дребна разлика сред другите компании.

Системата „ бонус-малус “ е способ за о пределяне на наградите за застраховка на коли според от класа на риск, който водачите съставляват за застрахователната компания. Тя се основава на правилото, че водачите, които имат по-малко произшествия или неизправности по време на каране, следва да бъдат наградени с по-ниски застрахователни награди, до момента в който водачите, които постоянно са причина за произшествия, би трябвало да заплащат повече .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР