Системата „бонус-малус” да бъде въведена поетапно за три години, а

...
Системата „бонус-малус” да бъде въведена поетапно за три години, а
Коментари Харесай

Предлагат системата „бонус-малус” да бъде въведена поетапно за три години

Системата „ бонус-малус” да бъде въведена поетапно за три години, а неприятната история на колата да се заличава с нова застраховка. Това са част от концепциите на Института по пътна сигурност за смяна при „ Гражданската отговорност”, а от Комисията за финансов контрол обясниха, че ще проучват всички оферти.

Васил е водач от 22 години, няма фрапантни нарушавания и се надява, че „ бонус-малус” няма да оскъпи полицата му.

„ Доколкото чувам тук по какъв начин ще го вкарват, няма да има нищо общо с това, което е измислено, което работи в Европа”, сподели Васил Сивков от Смолян.

Превишавал е обаче скоростта, което при новите правила ще се отрази на цената.

„ За едно такова нарушаване се минава един клас нагоре в класа малус от неутралния клас, което би повишило цената на „ Гражданска отговорност” с 10%”, обявиха от КФН.

От Института за пътна сигурност пък оферират малусът да се вкарва гладко и на стадии.

„ На първия стадий предлагаме на малус да бъдат единствено тези водачи, които са провокирали ПТП. Следващият стадий ще разшири тези нарушения”, изясни Руслан Баджеков.

Така концепцията е втората година с малус и надлежно с по-висока гражданска да бъдат всички водачи, снимани с превишена скорост или хванати с алкохол и опиати.

От комисията дадоха обещание обществен спор по противоречивите тематики за равния старт на всички водачи на пътя и за прехвърлянето на коли с неприятна история.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР