Системата беше дългоочаквана като е положен сериозен труд за нейното

...
Системата беше дългоочаквана като е положен сериозен труд за нейното
Коментари Харесай

Експерти: Единната система за туристическа информация ще изсветли сектора

Системата беше дълго чакана като е положен сериозен труд за нейното осъществяване. Благодарение на системата ще бъдат регистрирани нощувките в действително време. Това съобщи ръководителят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров в утринния блок на Българска национална телевизия.

Припомняме, че през вчерашния ден у нас започва въвеждането въз основата данни в единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. До 1 октомври в системата би трябвало да постъпи информация за всички туристически обекти в страната. Това е първата система, основана на облак и поддържана от Държавната организация за електронно ръководство. Достъп до нея с изключение на общините и министерството на туризма ще имат Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Националният статистически институт.

"В регистъра ще се попълнят персонални данни в скъсен тип за членовете на Европейска комисия, подробни ще са данните за жители от трети страни. Това ще помогне за изсветляване на бранша и опазване на сигурността ", сподели още той.

"Системата трябваше да бъде въведена още преди 2 години, само че се забави поради обжалвания на публичната поръчка. Единната система за туристическа информация ще спомогне за изсветляването на бранша на туризма ", добави по тематиката Добрин Иванов, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал.

"Този, които е бил в сивата част, по какъв начин той ще бъде заставен да се вкара в регистъра. Тук би трябвало да се обвърже системата и с тези за резервации ", приключи Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР