Сисиньо си тръгва с почести от Лудогорец, след като изигра

...
Сисиньо си тръгва с почести от Лудогорец, след като изигра
Коментари Харесай

Сисиньо напуска Лудогорец като №5 в историята на клуба

Сисиньо си потегля с почести от Лудогорец, откакто изигра 245 мача за клуба и бе част от някои от най-великите моменти в историята. С тези срещи зад тила си бразилецът се подрежда на пето място във безконечната класация на " орлите " по мачове, написа " Мач Телеграф ".

На първото е дългогодишният капитан Светослав Дяков с 354 дуела във всички шампионати - единствено четири повече от друга легенда на " орлите " - Марселиньо. Доста по-назад е Козмин Моци, който е с 299 дуела, а преди Сисиньо е Вандерсон с 274 срещи. Десният бек от своя страна изпреварва единствено с два дуела огромния голмайстор Клаудиу Кешерю. В десетката има един настоящ състезател на " орлите " - централният защитник Георги Терзиев, който е на осмо място с 207 срещи. На 13-о място пък е бранителят Антон Недялков със 170 срещи.

Интересно е, че Сисиньо си потегля от Разград като втория най-изгонван футболист - 7 червени картона. С един повече от него е Светльо Дяков. Има шест гола с екипа на Лудогорец, като е вкарвал на ЦСКА, Левски и Славия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР