Сироп от бира и дафинов лист лекува кашлица. Помага и

...
Сироп от бира и дафинов лист лекува кашлица. Помага и
Коментари Харесай

Домашен сироп при възпаление на дихателните пътища

Сироп от бира и дафинов лист лекува кашлица. Помага и при бронхит.

Във времена на пандемия е изключително значимо да се поддържа здравето на дихателните пътища, които са първите наранени от болестта.

Дафиновият лист е незаместим при респираторни проблеми, защото има дезинфекционен резултат. Той е доста богат на витамини и минерали, съдържа селен, който се смята за отлична превантивна съставна част даже при най-тежките болести.

Може да се употребява под формата на чай или сироп, защото е потребен за пречистване на белите дробове, изключително при пушачи, за лекуване на бронхит и възпалено гърло и дихателните пътища.

Необходими съставки:

3-4 дафинови листа300 мл вода1 чаена лъжичка медмалко прополис1 комат лимон1 лист индрише

Приготвяне:

Нарежете на ситно три до четири дафинови листа, накиснете ги в 300 мл вода и оставете да къкри за 10 минути, до момента в който една трета от водата се изпари.

Оставете чая да престои 10 минути, прецедете го в чаша и пийте 2-3 пъти дневно. Добавете чаена лъжичка мед, малко прополис, комат лимон или лист индрише, с цел да подобрите усета.

Ако не обичате сладки питиета, тогава можете да добавите щипка морска сол или да натрошите кубче бульон.

Сироп от бира и дафинов лист

Необходими артикули:

100 г захар500 мл бира10 огромни дафинови листа

Приготвяне:

Захарта се карамелизира, до момента в който придобие хубав златист цвят, по-късно, се залива с бирата и се прибавят 10 огромни ситно натрошени дафинови листа. Използвайте по-дълбок съд, защото бирата се пени и може да прелее.

Вижте още: Противовъзпалителна напитка

Когато заври, оставете за още 15 минути на слаб огън. Трябва да се охлади до стайна температура, прибавете лимон, прополис и мед на усет. Охладеният сироп се прецежда и съхранява в стъклена бутилка в ледник. Консумирайте до 2 супени лъжици, 2-3 пъти дневно.

Ако го вършиме с вода (добавете 600 мл вода вместо бира), може да се дава на деца, защото съдържа голям брой витамини и минерали и има успокоителен резултат при стомашни проблеми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР